Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MJ Lenderman – “She’s Leaving You”

©Charlie Boss

Schrijf het maar op: MJ Lenderman wordt één van dé artiesten van 2024. Nadat we hem leerden kennen als de gitarist van Wednesday, schreef hij mee aan het excellente album Tigers Blood van Waxahatchee en nu doet hij het weer helemaal op zichzelf met een typische Lendermansong. In één klap kondigt hij de opvolger van Boat Songs uit 2022 aan. Manning Fireworks verschijnt op 6 september via ANTI-records. Als we mogen afgaan op “She’s Leaving You”, belooft dit wederom een schot in de roos te worden.

Muzikaal is “She’s Leaving You” een schoolvoorbeeld van Lendermans kenmerkende stijl; een vleugje country gemixt met een gezonde dosis jaren negentig indierock. Als Kurt Vile de koning van de slackerrock is, dan is MJ Lenderman de kroonprins. De single sleept zich op een gezapig tempo voort op het ritme van een rammelende gitaar en zachte drums, terwijl Lendermans zang resoneert met een rauwe eerlijkheid. De backing vocals van Wednesdays Karly Hartzman voegen een extra laag diepte toe en zorgen voor een gedenkwaardige afsluiting.

MJ Lenderman komt “She’s Leaving You” en de rest van het nieuwe album Manning Fireworks voorstellen aan het Nederlandse publiek op 14 november in Bitterzoet in Amsterdam. Een dag later staat hij in Botanique in Brussel.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Waxahatchee – Tigers Blood (★★★★½): Thuiskomen met een prachtige omweg

We schrijven maart 2020 wanneer Waxahatchee het prachtige Saint Cloud op de wereld losliet. Te midden van een pandemie waarin alles op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waxahatchee - “Right Back To It” (feat. MJ Lenderman)

Katie Crutchfield kan je ondertussen al een behoorlijke naam noemen als je spreekt over de indiescene die de wereld rijk is. Met…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2022

We stelden je de afgelopen weken al heel wat lijstjes voor met onder andere de beste platen van Belgische en Nederlandse bodem,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.