Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ginger Root – “Better Than Monday”

© David Gutel

Een stevige portie funk, een op het randje van obsessieve relatie met Japanse cultuur, een snufje disco en een voorliefde voor alles dat rond de jaren tachtig het licht zag. Gooi ze allemaal samen en je komt ongeveer op Ginger Root uit, het alter ego van de Californische one-man-band Cameron Lew. Voor hij fulltime muzikant werd, combineerde hij dit met freelance opdrachten in de filmwereld, maar maakte geleidelijk de omslag nadat COVID die sector tijdelijk met de grond gelijkmaakte. Na een relatief anoniem debuut in 2017 is zijn ster langzaamaan aan het rijzen sinds hij in 2018 Mahjong Room uitbracht. Quarantaine-album Rikki en concept-ep Nisemono brachten steeds meer luisteraars aan en in september volgt zijn nieuwe langspeler. Net als het absurde Nisemono krijgt opvolger SHINBANGUMI een heuse plot mee. De synopsis: Cameron wordt ontslagen door zijn tv-studio, waarop hij zijn eigen netwerk uit de grond stampt, Ginger Root Productions. Hoe het hem vergaat, zullen we leren op het album en in de acht video’s die er mee gepaard gaan. Een dramareeks moet je alleszins niet verwachten, de man neemt zichzelf niet heel serieus. Nieuwe single “Better Than Monday” is het tweede hoofdstuk in de saga, nadat we in mei al “No Problems” kregen.

Naar goeie Ginger Root-gewoonte druipt “Better Than Monday” van het retro-sentiment. Het dempende effect op Lew’s stem en de plagerige synths ademen nostalgie, geflankeerd door een stuiterende baslijn en een eenvoudige tekst. Hij steekt er de draak met mensen die altijd maar klagen over maandagen en zich er op andere dagen dan maar aan optrekken dat het altijd slechter kan, alsof maandag iedere week opnieuw de hele wereld in een depressie dompelt. Het hoge popgehalte en de sterke Japanse invloed maken er een oorwurm van, ieder fragmentje tekst zou het refrein kunnen zijn en iedere zin is catchy genoeg om meteen mee te zingen. De video steekt eveneens in een nostalgisch jasje. In 4:3 en erbarmelijke beeldkwaliteit maakt het verslag van de eerste werkdag bij Ginger Root Productions, die uiteraard compleet in het honderd loopt. “Better Than Monday” is alweer een geweldig totaalpakket. Wij kijken uit naar de volgende aflevering.

SHINBANGUMI verschijnt op 13 september 2024.

Instagram / Facebook / Website / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify

14 posts
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "15 MINUTES"

Sinds Justin Bieber in 2012 een cover van Madison Beer deelde, ging er een nieuwe wereld voor haar open. Ondertussen is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ginger Root - "All Night" & "There Was A Time"

In 2017 startte Cameron Lew met een YouTubeserie waarin hij covers maakte die hij zelf voorzag van keys, drums, gitaren en vocals….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Marr + the Healers - "All Out Attack"

Het einde van The Smiths deed misschien even pijn, maar in een zwart gat is Johnny Marr nooit gevallen. De gitarist bleef…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.