Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bianca Steck – “Old Fashioned Parade”

© CPU – Irene Van Impe

Geboren in Barcelona, roots in Engeland en in Duitsland, en vorig jaar winnaar van SoundTrack in Brussel: Bianca Steck is van veel markten thuis. De klassiek geschoolde zangeres begon al op haar vijftiende met piano en klarinet aan het conservatorium van Barcelona, meteen ook de plaats waar de schepping van haar geheel eigen wereld begon. Zo zijn we intussen een aantal jaar verder en zijn de werken aan een debuutalbum in volle gang. Samen met Catalaans componist Nil Ciuro schrijft ze aan muziek die binnen een jaartje de tracklist zal kleuren; het nieuwe “Old Fashioned Parade” is daarvan een ongelooflijk mooi voorsmaakje.

Bianca Steck heeft namelijk een stem die klinkt als die van Julia Stone, eentje die ons met andere woorden instant emotioneel weet te raken. En dat doet de zangeres met haar nieuwste creatie eigenlijk een dikke drie minuten lang. Een cello en dromerige pianotoetsen ondersteunen haar daarin, al zijn het die subtiele kraakjes op de achtergrond die voor de finishing touch zorgen. “Old Fashioned Parade” voelt op die manier eerlijker en oprechter aan, zeker omdat het gevoel in Stecks stem geleidelijk aan alsmaar meer voelbaar wordt. ‘Don’t let me rot in this place’ zingt ze terwijl de instrumentatie een tikkeltje melancholischer begint te klinken. De single ontpopt zich zo tot de warme knuffel én die trieste regendruppel tegen het raam. Bloedmooi in zijn eenvoud.

Op 3 augustus staat Bianca Steck op M-IDZOMER in Leuven.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2023!

Overal in Vlaanderen vonden zaterdagavond de finales van de derde editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Genkse C-Mine, het…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Brussel!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.