Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloed – “Broeder”

© CPU – Marvin Anthony

Slechts weinig metalbands lukt het om ten eerste geselecteerd te worden voor een nationale talentenwedstrijd en zich ten tweede daar ook nog eens te onderscheiden van de andere deelnemers. Hoewel het onbegrijpelijk is dat de naam nooit eerder gebruikt is, slaagde Bloed daarin. Over het (unieke) verhaal achter de band hoeft niet ver gezocht te worden. Toon, Tuur en Fieke Soete delen namelijk hetzelfde levensvocht. Getipt door Brent Vanneste van STAKE schopte het trio het tot SoundTrack-laureaat van 2023. Ook voor de eerder gereleasete singles creëerde de groep een lexicon waarin ‘bloed’ een logisch vervolgwoord is. Zo schreven ze al “Doop“, “Neus” en “Rijk“. Nu is er “Broeder”.

Voor de vierde single blijft Bloed in hetzelfde schuitje zitten. Zwartgallige industrial en schreeuwlelijke vocals blijven het handelsmerk waarmee de groep iedereen de stuipen op het lijf kan jagen. Liefhebbers van zware metalen kunnen daarentegen een soort rust vinden. Het is immers niet zo dat Bloed in decibels tot het uiterste gaat. In plaats daarvan gebruiken ze een constant ritme, en zodra het patroon van de beat duidelijk is, kun je er rustig op meeknikken. Zodoende weten de Soetes hoe ze het maximale uit het minimale kunnen halen. Binnen het genre van de industrial is Godflesh de absolute heerser, maar het is geweldig dat de Belgische variant ook definitief is opgestaan en weet te boeien.

Bloed speelt dit jaar een handvol shows: 20 juli in Kinky Star, 2 augustus op Absolutely Free Festival, 10 oktober in Café Cabron, 20 oktober in The Pit’s, 27 oktober in Botanique, en 23 november in OHK.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2023!

Overal in Vlaanderen vonden zaterdagavond de finales van de derde editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Genkse C-Mine, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.