Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Seven Hours After Violet – “Paradise”

© Max McGuire

Terwijl Serj Tankian solo System of a Down in ere houdt en boeken schrijft, beginnen ook de andere leden het hiaat van de nu-metalband op te vullen. Zo komt bassist Shavo Odadjian nu op de proppen met Seven Hours After Violet. Hoewel het project niet als een echte supergroep beschouwd kan worden, staan naast hem Taylor Barber (Left to Suffer), gitarist Morgoth (Winds of Plague), zanger-gitarist Alejandro Aranda (Scarypoolparty), en drummer Josh Johnson (Winds of Plague). Los van deze referenties neemt Odadjian het project serieus. Voor de verdere omkadering richtte hij zijn label 1336 Records op, dat onderdeel is van het onafhankelijke Sumerian Records. Dat de bassist deze weg inslaat, getuigt ervan dat dit project los van SOAD moet bestaan, al helpt die naam wel om de nodige aandacht voor de debuutsingle te genereren.

Dat terzijde, “Paradise” komt hard binnen. Als we niet wisten dat Odadjian de oprichter was, zouden we dat nooit hebben geraden. Seven Hours After Violet blinkt voorlopig nog niet uit in inventief basspel. De focus ligt daarentegen op snoeiharde metalcore, waarbij Alejandro Aranda de show steelt. In slechts drie minuten slaagt hij erin om de meest ranzige pig squeals, grunts en zuivere zanglijnen uit zijn stembanden te persen. Hierdoor kent de single verschillende tempowisselingen die elkaar misschien iets te snel opvolgen gezien de korte duur. Daardoor is het voorlopig nog onduidelijk welke richting Seven Hours After Violet precies uit wil. Met de toevoeging van een even wazige videoclip lijkt het er echter op dat we het laatste van dit bonte gezelschap nog niet gezien of gehoord hebben.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Serj Tankian - "A.F. Day"

Het had in de zomer van 2020 zo mooi kunnen zijn. Na hun eerste Belgische festivalshow in twaalf jaar op Rock Werchter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie and the Giants & Purple Disco Machine - "Paradise"

Soms zijn er van die samenwerkingen die zo natuurlijk aanvoelen dat we bijna vergeten dat het gaat om twee verschillende artiesten. Bij…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.