Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Itches – “Master Of Time”

Pure DIY – beter dan dat kan je Itches niet omschrijven. Vlak voor de verfoeilijke Covid-lockdown ons allen in haar greep had, staken de drie mannen uit het Antwerpse Vorselaar de koppen bij elkaar. Die spijtige timing beperkte hen tot schaarse middelen; de vier muren van een tuinhuis als karige opnameruimte, een emmer als trommel en een schroevendraaier als drumstick is waar frontman Philippe Peeters het mee moest doen om een aantal demo’s aan zijn bandgenoten voor te leggen. Zijn vindingrijkheid pakte efficiënt uit. De goedkope, stuntelig in elkaar geknutselde benadering creëerde een sound die gewoonweg voor Itches bestemd was. Dat hoorden we bijvoorbeeld al aan debuutsingle “Level 25”, dat werd opgepikt door Thibault Christiaensen van Equal Idiots. Met een hoop bruikbaar, nieuw materiaal op zak trok de prille band toen dat weer mocht naar de studio, waar onder meer aan een debuutalbum werd gewerkt. Itches lanceert Two Flies In One Clap op 23 augustus en kondigt dit aan met de single “Master Of Time”.

Omwille van de onstuimige garagerock- en punkinvloeden zouden we de sound van “Master Of Time” wel durven vergelijken met groepen als Meltheads, Tramhaus of The Priceduifkes. Een snedige gitaarriff en solide drumpartij introduceren het nummer. Meteen verraadt Itches dat er opnieuw een rommelig nummer in het verschiet ligt – dat bedoelen we in de meest positieve zin. Weinig opsmuk, onvervalst en dus rasecht. Het lijkt wel alsof we in een kot vol tienergeweld worden gestouwd waarin we ons zonder schaamte amuseren mogen. Een gedeelde weltschmerz lijkt door de aderen van Peeters te stromen. Felle vocals schuren tegen de grenzen van venijn aan terwijl hij het donkere sprookje van een prins vertelt die verzwelgt in slaapverlamming en verslavende middelen, met zijn dood als gevolg. Relaas vindt hij in het gezelschap van een engel. Na anderhalve minuut neemt een kort gitaarintermezzo de hoofdrol even over, waarna de song met het hele drietal razend op het einde van de song afstevent. Een lading pit, vertrouwen en vooral veel goesting; Itches bewijst dat je het soms niet ver moet zoeken om straffe muziek te maken.

Op 7 juni kan je Itches naast Mind Rays zien spelen in Jeugdhuis Tijl in Diest. Een dag later is het trio aanwezig bij Slag Van De Meule, een gratis evenement nabij het skatepark van Gierle. Wallaroos speelt op 15 juni een releaseshow in Jeugdhuis ‘t Staminee in Vorselaar, waarvoor Itches mede het voorprogramma op zich neemt. Voor 27 juli staat en set tijdens Terras Kapao in Olen gepland. Tenslotte komt het drietal haar kraakverse plaat voorstellen in Café Cabron in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.