Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Droom Dit – “Ik Alleen” & “En Toen Toch Wel”

Vraag ons naar de meest beloftevolle bands uit de Lage Landen en we zullen ongetwijfeld snel uitkomen bij Droom Dit. Wie de groep al live zag weet dat het een regelrechte livesensatie is. De band rondom frontpersoon Sam de Laat liet eerder dit jaar een verbluffende indruk achter op Noorderslag en Grasnapolsky. De boekingen stroomden na het optreden op Noorderslag binnen en zo verdiende de band onder andere een plek op Best Kept Secret, toch niet de minste speler in het team. Een paar maanden geleden brachten ze de ep Of Het Terugkomt uit en nu presenteren ze ons alweer twee nieuwe singles in de vorm van “Ik Alleen” en “En Toen Toch Wel”. De singles zijn live opgenomen in de DAFT studios.

“Ik Alleen” trapt af met synths die direct onder onze huid kruipen. De karakteristieke, intrigerende stem van Sam de Laat neemt ons vervolgens mee op een dromerige trip. Wat de frontpersoon met de Nederlandse taal kan is maar weinigen gegeven. De tekstuele uitspattingen van De Laat kunnen we wellicht nog het meest vergelijken met Wende, waar de rustige stukken ons soms doen denken aan de woordspelingen van Spinvis. Niet de minste Nederlandstalige artiesten om mee vergeleken te worden, maar wat ons betreft meer dan terecht. “Al die krassen op mijn rechter bovenbeen”, zingt De Laat met een enorme geloofwaardigheid. Naast de eerlijkheid valt bovenal ook de heerlijke instrumentatie op. Zeker bij deze liveversie is het goed te horen hoe ijzersterk de band live is. Een heerlijk synthpopnummer.

“En Toen Toch Wel” trapt het gas een stuk minder ver in. De diepe stem van De Laat draagt samen met rustige pianoklanken het lied. Een beeldschone song over verlangen naar iets dat verleden tijd is geworden. Waar een lied met enkel piano en zang vaak wat kaal kan aanvoelen, voelt dit nummer enorm warm en rijk in zijn eenvoud. De Laat toont aan dat hen een verhaal kan vertellen als geen ander, elk woord komt binnen: kippenvel gegarandeerd. Zo intiem en breekbaar hoorden we de band nog niet eerder, maar de indruk die ze achter weten te laten met deze song is ongekend. Dit is stilaan een van de beste bands van Nederland.

Droom Dit trekt deze zomer langs diverse festivals. Voor speeldata raadpleeg je het best de socials van de band.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

35 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
LiveRecensies

Droom Dit, Luna Morgenstern & Janet Livv @ Booch? Binnen (Nieuwe Nor): Dansen op wolken van emoties

Afgelopen zomer waren we getuige van de wedergeboorte van het stadsfestival Booch? in het Nederlandse Heerlen. Het festival presenteert gedurende het clubseizoen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.