Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blxst – “Risk Taker” (feat. Offset)

© Amy Lee

Californië blijft een belangrijke artistieke voedingsbodem voor West Coast hiphop. Matthew Burdette, of kortweg Blxst, versmolt vroeg in zijn carrière met de lokale, artistieke kringen in zijn thuishaven Los Angeles. In 2014 kreeg hij als hiphopproducer al namen zoals Kendrick Lamar en YG op zijn beats. Later evolueerde hij tot een eenmanszaak: producen, rappen en zingen deed hij allemaal onder zijn zelfgemaakte label Evgle. Blxst blijft omringd door grote namen: hij scoorde een gaststrofe op het prestigieuze Mr. Morale & The Big Steppers van Kendrick Lamar, waarmee hij een van zijn meest gestreamde nummers verwierf. Ook met Killer Mike, de rapper die vorig jaar drie Grammys oogstte, stapte hij dit jaar in de studio voor “EXIT 9”. Los Angeles Times riep hem recent nog uit tot de leidende stem van de moderne L.A. hiphop. Voor zijn nieuwste single vertrouwt hij op Offset, die met zijn voormalige hiphopgroep Migos wereldwijd roem vergaarde.

Blxst begeeft zich op “Risk Taker” niet ver van zijn vertrouwde West Coast sound. Het lag in de lijn der verwachting dat hij zijn flow zou laten huppelen op een relaxerende reggaetonbeat met een vleugje r&b. De doorgewinterde Offset weet ook hoe hij reggaeton te lijf moet gaan. Met een zachte, zomerse toets voegt hij extra zonneschijn toe aan het nummer. Een echte ‘risk taker’ blijkt Blxst echter niet te zijn met deze clichématige hiphopmelange. Een baanbrekende vernieuwing van het West Coast hiphopgenre moeten we van hem niet verwachten. Blxst verkiest de licht verteerbare nummers die je met een cocktail aan het strand weet te appreciëren. Dat Blxst zo trouw blijft aan zijn organische stijl heeft natuurlijk ook zijn charmes.

Offset staat op donderdag 11 juli op Les Ardentes in Luik. Andere namen die dag zijn o.a. Gunna, DJ Snake, Josman en Destroy Lonely.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “TiFFANY” (feat. Gunna)

IDK heeft zichzelf intussen voldoende bewezen om zich op het hoogste schap van de rapgame te plaatsen. De doorgewinterde rapper uit Maryland…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Lonely – “LUV 4 YA”

Als underground rapper moet je tegenwoordig heel wat geluk hebben om door te breken. Zo een van die geluksvogels is Destroy Lonely,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign – “SUVY THEATERS”

In 2020 raasde rapper Pop Smoke door de hitlijsten met zijn kenmerkende Brooklyn drillsound. Dit opende voor veel drillartiesten de deur naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.