Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BABYMETAL & Electric Callboy – “RATATATA”

© CPU – Matthias Engels

Voor gekke cross-overs moet je niet alleen naar de bioscoop voor een Marvel-blockbuster. Ook op Spotify en co. kan je geregeld onverwachte samenwerkingen horen, de een al beter dan de andere. De Japanse band BABYMETAL en de Duitsers van Electric Callboy is het nieuwe exemplaar in dat rijtje en ondanks dat de werelden op het eerste gezicht wel wat verschillen tonen, voelt deze samenwerking enigszins logisch aan. Beide bands zijn inmiddels goed gerodeerd in metalkringen en hebben een grote fanbase die met de jaren alleen maar aan omvang wint. Dan kan “RATATATA” eigenlijk alleen maar een blockbuster van jewelste zijn? Het antwoord is eenduidig: “はい

Dat Japan en Duitsland kunnen samenwerken weten we nog uit een niet al te ver verleden. Gelukkig valt de schade van “RATATATA” wel reuze mee. Nochtans is het nummer een energiek staaltje dynamiet dat het beste uit beide werelden naar boven haalt. Enerzijds heb je het grote partygehalte van Electric Callboy waar je instant vrolijk van wordt, maar waar ze toch ook nog een zekere hardheid in hebben geduwd. Anderzijds heb je die zachte stemmen van BABYMETAL die het refrein nog net iets meer catchy maken en een perfect tegengewicht vormen voor de brute kracht van de Duitsers. In zijn totaliteit is deze samenwerking voor beide groepen een logische uitbreiding van hun discografie. Beuken, stampen en gewoon feesten; het kan deze zomer allemaal dankzij “RATATATA”.

Op donderdag 20 juni staat BABYMETAL voor de allereerste keer op Graspop. Een dag later staat Electric Callboy voor het eerst op de festivalweide in Dessel.

BABYMETAL: Facebook / Instagram / Website
Electric Callboy: Facebook / Instagram / Website

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Features

Graspop Metal Meeting 2024: Tien acts die je moét gezien hebben

Over een maand mag al wie het belieft na langdurig uitkijken eindelijk de Desselse festivalweide van Graspop Metal Meeting betreden. Jaar na…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring 2024 (Festivaldag 2): Het ene jubileumfeestje na het andere

Vrijdag schoot Rock Am Ring met een rotvaart uit de startblokken. Met Queens of the Stone Age en Royal Blood werden de…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.