Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver – “Attitude” (feat. Charlie Wilson & Cash Cobain)

Hiphop, r&b, reggaeton,… De Amerikaanse artiest Don Toliver laat zijn stem op elke beat wel werken. De carrière van de half-rapper, half-zanger kent sinds 2020 een serieuze groeispurt na zijn hit “No Idea” en zijn aansluiting bij Cactus Jack, het label van Travis Scott. Met zijn melodieuze, appetijtelijke refreinen bemachtigt Don jaarlijks wel een plekje op enkele hoogstaande albums, zoals die van SZA en Lil Uzi Vert. Gelijkaardig aan de hiphopkameleon Swae Lee slaagt Don Toliver erin om zowel zijn rap- als zangkwaliteiten te perfectioneren. Zijn vorige singles “Bandit” en “Deep in the Water” demonstreren nogmaals zijn brede muzikale expertise. Volgend album HARDSTONE PSYCHO mogen we spoedig verwachten, en dat viert Don Toliver met een derde single: “Attitude”.

Don stelt een eigenaardig ensemble samen met Cash Cobain en Charlie Wilson, twee artiesten van een totaal ander uiteinde van het muziekspectrum. Charlie Wilson kennen we als r&b-zanger uit de jaren zeventig, terwijl Cash Cobain recent aan populariteit wint als producer en rapper, herkenbaar aan zijn snelle baspatronen en de overvloed aan seksuele verwijzingen in zijn teksten. Sinds zijn werk met grote namen zoals Drake en Ice Spice zie je hem, net zoals Don Toliver, steeds vaker verschijnen. Een product van deze drie verschillende creatieve breinen kan alleen maar interessant klinken.

Afgaande op zijn esthetische keuzes tijdens zijn shows en op sociale media was het al duidelijk: voor HARDSTONE PSYCHO zal Don Toliver een ruwere kant van zijn sound en identiteit presenteren. Gedaan met uitsluitend zweverige ballades: voor “Bandit” klampte Don zich aan een beat met grof gitaarwerk, wat resulteerde in zijn baldadigste nummer tot op heden. Zijn rockstergehalte krikt hij ook op met een nieuw biker-achtig imago door zwart lederen kleren uit de kast te halen, ongetwijfeld geïnspireerd door de extreem invloedrijke Playboi Carti. Op “Attitude” behoudt Don zijn momentum met opnieuw een opgedreven, vinnige song. Cash Cobain scherpt zijn bassen en drums weer aan voor een heethoofdige beat. Geen elektrische gitaren zoals op “Bandit”, maar een indringende sample en een uitgerekte bas geven het nummer deze keer een ruiger sfeertje. Veel voegt Charlie Wilson niet toe, maar zijn bevlogen stem biedt wel tegenwicht aan de generieke trapsound van de song. Ook Don Toliver weet hoe hij zijn stem moet buigen naar de instrumentatie en verschaft zoals gewoonlijk fraaie vocals.

Don schudt zijn muzikale formules door elkaar en breekt zo de vloek van voorspelbaarheid waar veel hiphopartiesten mee kampen. Of de nieuwe ‘psycho’ Don Toliver een volledig album kan waarmaken valt nog af te wachten, maar zijn singles zetten hem al aardig op weg naar een succesverhaal.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “TiFFANY” (feat. Gunna)

IDK heeft zichzelf intussen voldoende bewezen om zich op het hoogste schap van de rapgame te plaatsen. De doorgewinterde rapper uit Maryland…
AlbumsRecensies

Don Toliver – HARDSTONE PSYCHO (★★★★): Meer karakter, meer kleur

Amerikaanse artiest Don Toliver heeft de code van de hiphopwereld gekraakt. Met zijn opvallend soulvolle stem slaat hij nummers makkelijk om tot…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Lonely – “LUV 4 YA”

Als underground rapper moet je tegenwoordig heel wat geluk hebben om door te breken. Zo een van die geluksvogels is Destroy Lonely,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.