Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eosine – “Progeria”

© Guillaume Văn Ngọc

Spijtig genoeg wordt indierocktalent uit Wallonië nog steeds te weinig opgemerkt bij ons, en vice versa. Girls In Hawaii, It It Anita en in zekere mate Puggy zijn de grote uitzonderingen. Toch begint het voor Eosine ook aardig te lukken. De vierkoppige Luikse band rond Elena Lacroix was bijvoorbeeld afgelopen concertseizoen te zien op onze showcase in Bar Bricolage en als supportact voor enkele shows van DIRK. Dat hun psychedelische noise aansloeg, bewezen ze eerder met hun winst op Court-Circuit. Tijdens een interview als een van Onze Grote Beren van Morgen deelde Lacroix mee dat deze wedstrijd zorgde voor een professionele ommezwaai. Sindsdien is Eosine steeds meer gegroeid als band, terwijl het voordien een soloproject was. De overige muzikanten zijn Dima Fontaine (gitaar/zang) en Benjamin Franssen (drum). Op dit moment zijn hun shows nog schaars, maar daar is een goede reden voor: het schrijven van nieuwe muziek na de ep Coralline.

Eosine zet de dromenjacht voort met “Progeria”. Het psychedelische randje wordt daarbij verder uitgewerkt. De open gitaarriedels vormen een solide basis waarop de rest driftig kan jammen. We horen daarbij veel voorbijwaaien: trippy desertrock, groovende baslijnen, maar bovenal een viertal dat weet hoe ze hun instrumenten moeten bespelen. Lacroix’ vocals vullen dat nauwlettend aan. De ene keer lijkt ze ons op een normale hoogte toe te fluisteren, de andere keer laat ze haar stem helemaal los. Telkens opnieuw laat ze ook ruimte voor de achtergrondzang van haar bandleden. De vijf minuten gloednieuwe muziek vervelen letterlijk geen seconde, al lijkt een iets hardere sound beter bij Eosine te passen. Halverwege luiden Fontaine en Franssen met hun gitaar en drums de opbouw in naar een semi-heftig slotstuk van de betere postrock. De overstuurde gitaar als fade-out doet vermoeden dat “Progeria” slechts een begin is van wat nu reeds een boeiend muzikaal tweede hoofdstuk kan worden.

De tweede ep Liminal wordt verwacht in september. Eosine speelt op zaterdag 25 mei op het gratis festival Eupen Musik Marathon. Nederlandse muziekliefhebbers kunnen de band ontdekken op Ik Zie U Graag (19 mei) en Sniester (24 mei).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

ISE @ Ancienne Belgique (AB Club): Het vuur in de ogen

Enkel bij de groten der aarde volstaat de voornaam om te weten over welke artiest het gaat. Toch gaat een succesvol parcours…
LiveRecensies

DIRK. @ Cactus Muziekcentrum (Club): Rocken in de woonkamer

Gisterenavond speelden de mannen van DIRK. opnieuw een thuismatch in een van de mooiste provincies die België rijk is. De Brugse Cactus…
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2024 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.