Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NxWorries – “FromHere” (feat. Snoop Dogg & October London)

© CPU – Chris Stessens

Hoe zou het nog zijn met Anderson .Paak? De muzikale wind komt al enige tijd niet meer vanuit Oxnard aan de Californische westkust, wat op zich wel opvallend is, gezien de rapper in het verleden aan de lopende band met nieuwe muziek op de proppen kwam. De reden daarvoor blijk NxWorries, zijn project met producer Knxwledge. De aanloop naar de tweede langspeler met die groep leek iets langer te duren dan gepland, waardoor de eerste singles en tournee (met daarop ook een tussenstop op CORE Festival) ondertussen al een jaar achter ons liggen. Nu is er echter wel licht aan het einde van de tunnel, want binnen minder dan een maand verschijnt Why Lawd? dan eindelijk, met nu ook voorsmaakje “FromHere” samen met Snoop Dogg en October London.

De omstandigheden deden het natuurlijk al vermoeden: “FromHere” werd een gigantisch chill nummer waarin niets moet en alles mag. Over een tempo valt er haast niet te spreken, waardoor de zwoele baslijn en psychedelische gitaarflarden het op muzikaal vlak voor het zeggen hebben. Daarnaast zijn de belangrijkste instrumenten de stemmen van Anderson .Paak en October London, die elk op hun eigen herkenbare manier een fris zeebriesje aan het geheel toevoegen. Het is daarbij vooral die eerste die de hoofdrol opeist, door op een vrij soulvolle en haast jazzy manier “FromHere” te dragen. Ergens tegen het einde komt Snoop Dogg dan nog eens (letterlijk) zijn zegje doen, waardoor het nummer richting einde kabbelt. NxWorries levert op die manier niet de meest toegankelijke of hitgevoelige single af, maar weet wel een enorm coole sfeer neer te zetten. En dat is ook al eens interessant.

Why Lawd? verschijnt op 7 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.