Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts – “Soybeans”

© Claudia Marzocchi

We zijn ondertussen te weten gekomen dat Nicolo Campana, de frontman van The Gluts, verknocht is aan AC Milan. De Milanese band bracht de voorbije maanden met “Cade Giù” en “Fight” al twee snoeiharde singles uit. Er wordt vlijtig gewerkt aan de uitgave van de nieuwe lp Bang! die vanaf 31 mei overal de muren zal doen daveren. The Gluts bracht hiervoor al drie langspeelplaten uit vol punk en noiserock.

“Soybeans” is de derde single die de fans al te horen krijgen en het is alweer een mokerslag die zwaar blijft zinderen. Het nummer begint direct met een ijselijk gitaargeluid waarop Campana tracht zijn demonen uit te drijven. Na een dikke minuut is er geweldige feedback te horen waar de haren echt van gaan rechtstaan en niet meer gaan liggen tot het einde van het nieuwe nummer zich aankondigt. Reken hierbij een fantastische ritmesectie die niet als een ruggengraat maar als een volledig skelet de boel bijeen houdt en een fantastische song is het resultaat. Pal op de tweede minuut treedt de bas van Claudia Cesana nog op de voorgrond en dat geeft “Soybeans” alweer dat extra cachet waarop The Gluts een patent lijkt te hebben. Het drumwerk van Dario Bruno Bassi zit dan ook nog eens van de eerste slag tot de laatste slag perfect in elkaar, waaruit we mogen concluderen dat dit de beste single is die The Gluts ons tot nu tot heeft geschonken. De vorige singles waren al helemaal top, maar deze schijf is de top van een berg in de Himalaya. Samengevat: The Gluts wordt enkel maar beter en sterker naarmate de volgende lp zich aandient. Leve AC Milan! Leve The Gluts!

De bom ontploft op 31 mei met de passende titel Bang!. Op 29 augustus staat de band in Doornroosje in Nijmegen. Op 30 augustus wordt er opgetreden op het Bruis Festival in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de nieuwe singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts - "Fight"

De leden van The Gluts hebben de keuze tussen AC en Inter. De Noord-Italianen uit Milaan laten het misschien niet te veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts - "Cade Giù"

The Gluts is een band uit Milaan die pokkeharde muziek uitbrengt. De Italianen brengen een stevige mengeling van noiserock, punk, hardcore en…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.