Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts – “Fight”

© Claudia Marzocchi

De leden van The Gluts hebben de keuze tussen AC en Inter. De Noord-Italianen uit Milaan laten het misschien niet te veel aan hun hart komen, en houden zich vooral bezig met muziek die zelfs de reusachtige Milanese kathedraal uit zijn voegen zou doen barsten. Tussen 2017 en 2021 bracht The Gluts al drie snoeiharde langspelers uit, en vorige single “Cade Giù” was een onvervalste punkdeun van een dikke twee minuten. Bij de band weet je nooit wat de toekomst brengt. Een song in de thuistaal of toch in het Engels? Een kort nummer van een paar minuten of een uitgesponnen muziekstuk van acht minuten? Het behoort steeds tot de mogelijkheden.

“Fight” vangt aan als een vrij gewoon rocknummer waarop frontman Nicolo Campana riposteert dat er gevochten moet worden tegen onrecht en voor rechtvaardigheid. Tot ongeveer anderhalve minuut in de song is dat het baken waar naar gekeken en vooral naar geluisterd dient te worden. Hierop volgt een korte gitaarsolo die niet zou misstaan op een plaat van Led Zeppelin of Deep Purple. Maar na een heel dikke twee minuten volgt een nieuwe oorverdovende gitaarsolo van Marco Campana die wordt begeleid door een tekst die uitnodigt om op de barricades te gaan staan. Campana tovert uit de snaren en de versterker nog een geluidsmuur wanneer het wah wah pedaal stevig wordt ingeduwd. The Gluts is een band die uitkomt voor zijn mening, en tracht om het publiek en de fans mee te trekken in het verhaal. Laat deze song loeien in het San Siro stadion, en AC en Inter mogen op zoek naar een nieuwe voetbaltempel. Van de huidige voetbalarena blijft geen enkele baksteen meer op de andere staan. Kort samengevat: een dikke klets op de façade!

Op 31 mei komt de nieuwe lp Bang! uit. Op 4 mei komt The Gluts optreden op het Fuzz Club Festival in Eindhoven.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de nieuwe singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts - "Soybeans"

We zijn ondertussen te weten gekomen dat Nicolo Campana, de frontman van The Gluts, verknocht is aan AC Milan. De Milanese band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts - "Cade Giù"

The Gluts is een band uit Milaan die pokkeharde muziek uitbrengt. De Italianen brengen een stevige mengeling van noiserock, punk, hardcore en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Le Nais - "Fight"

Buiten ROSALÍA kent het grote publiek eigenlijk zo goed als geen Spaanse artiesten. Als het aan ons ligt, zal daar snel verandering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.