Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts – “Cade Giù”

© Claudia Marzocchi

The Gluts is een band uit Milaan die pokkeharde muziek uitbrengt. De Italianen brengen een stevige mengeling van noiserock, punk, hardcore en hier en daar zelfs metal. Bij The Gluts weet je nooit zeker wat het volgende nummer zal worden. De enige zekerheid is dat het keihard zal gespeeld worden. Soms duurt een song acht minuten, nadien volgt een nummer van twee minuten. Soms is de song in het Italiaans, waarop een nummer volgt in het Engels. Alles is mogelijk! The Gluts bracht al drie langspelers uit die heel herkenbaar zijn door hun fluweelrode artwork op de hoezen.

“Cade Giù” is deze keer een song geworden in het Italiaans die afklokt op een nette twee minuten. De baslijn waarmee de song begint is echt abnormaal stevig. Hierop komen de gitaren die hetzelfde akkoordenschema volgen en die zeker niet moeten onderdoen voor de betonnen stabiliteit van de baslijn. Zanger Nicolo Campana schreeuwt hierop schroeihard, en ziezo, een nieuwe punksong wordt geboren. De nieuwe single ligt meer in de traditie van bands zoals Black Flag, Fugazi en zelfs The Dead Kennedys. De band geeft zelf aan dat hun muziek megaluid moet gespeeld worden, dus waarom niet voldoen aan de wensen van het viertal uit Milaan? De Italiaanse grootsteden hebben altijd al een bloeiende punkbeweging gehad en met “Cade Giù” hebben de punkers in de laars van Europa er een machtige song bij. En dit nog even terzijde, als u van een compleet geschifte clip houdt, go nuts!

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de nieuwe singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gluts - "Fight"

De leden van The Gluts hebben de keuze tussen AC en Inter. De Noord-Italianen uit Milaan laten het misschien niet te veel…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

The Gluts & 10 000 Russos @ Charlatan: Noisy psychrock van de bovenste plank

Een dag na de release van Ungrateful Heart, de vierde plaat van The Gluts, kwamen de Italianen langs in Charlatan van Gent….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.