Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bug Club – “Quality Pints”

The Bug Club, tegenwoordig een duo bestaande uit Sam Willmett op gitaar en Tilly Harris op bas, heeft een opvallende positie verworven in de muziekscene. Met altijd twee microfoons klaar voor hun samenzang, heeft deze band uit Wales sinds 2021 al vier lp’s uitgebracht. Hun muziek, doordrenkt met rock en punk, wordt gekenmerkt door komische, absurde teksten en verhalen, terwijl veel van hun nummers korter zijn dan twee minuten, en soms zelfs minder dan een minuut. Hierdoor valt hun nieuwe single “Quality Pints” op als een relatief lang nummer, omdat het dik boven de twee minuten uitkomt. Recentelijk heeft de band een contract getekend bij Sub Pop Records en werkt nu ijverig aan een toekomstig album.

Er zijn veel bands die proberen het geluid van de punk uit de jaren zeventig uit hun versterkers te halen, maar bij veel van hen klinkt dat oergeluid gewoon te hedendaags. “Quality Pints” is echter anders. Het lijkt alsof The Buzzcocks, The Undertones en Sham 69 een nieuw broertje mogen verwelkomen in het tijdperk van de Engelse punk van weleer. Het nieuwe nummer van The Bug Club zou gemakkelijk vijftig jaar geleden opgenomen kunnen zijn. Een vinnig drumritme, snijdende gitaren en een tekst over perfect gebrouwen en getapt gerstenat. Het enige nadeel van het nummer is dat een echte Belg de lyrics nooit serieus zal nemen. Een kwaliteitspint in het Verenigd Koninkrijk is net zo ongeloofwaardig als roepen in de kerk dat je Satan wilt knuffelen. Maar laten we het gewoon culturele verschillen noemen! The Bug Club heeft niet veel nodig om een toffe punksong te maken, en dan maakt het niet uit waar het bier vandaan komt.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bug Club - "We Can't All Play Saxophones"

Met hun huidige motto dat een nummer schrijven niet langer mag duren dan vijf minuten, pompt de The Bug Club er lustig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Bug Club - "Marriage"

De bandnaam en songtitels doen het wel al wat vermoeden, maar The Bug Club is een buitenbeentje. De aanstekelijke garagerock van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.