Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club – “Atlas” (feat. Bobbi Lu)

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de vijf jaar dat The Christian Club bestaat, wist het al enkele hoogtepunten te bereiken. In 2021 verdiende het een plaatsje tussen de winnaars in het West-Vlaamse luik van Sound Track, waartoe ook de in hun thuisstad neergestreken zangeres Bobbi Lu destijds behoorde. Vorig jaar benoemden we het project van Bruggeling Luca Missiaen met trots tot ‘Grote Beer van Morgen‘. The Christian Club vergezelde Brutus op tour, speelde op een aantal festivals (Campo Solar, AFF, Suikerrock…) en vervolledigde het programma van onze concertavond in Bar Bricolage. Dit voorjaar mocht het reeds het podium delen met Whispering Sons en Isaac Roux. Rond diezelfde tijd liet het viertal met “Delirium” een eerste single van de verse ep Eros horen, die op 31 mei verschijnt. Twee maanden nadat de band “Atlas” live bracht tijdens haar deelname aan Humo’s Rock Rally, brengt ze het nummer vandaag uit als tweede teaser van het mini-album. Daarvoor schakelde ze eerder genoemde Bobbi Lu in, die vocale versterking biedt.

Al vanaf de eerste paar seconden wordt de melancholie vervaardigd die de generale sound van het kwartet representeert. Een enkele, desolate gitaarriff en een gedempte ruis die het getik van een lichte regenbui simuleert; meer heeft The Christian Club niet nodig om ons acuut mee in de donkerste uren van een etmaal sleuren. Een pulserende maatslag bootst donderslagen na, terwijl Opstaele zijn strijkstok langs de snaren van zijn contrabas laat glijden. Doorheen druiligere klanken sijpelen de sublieme, teneergeslagen vocalen van Missiaen. Tijdens deze solitaire, nachtelijke wandeling komen we na anderhalve minuut de voetstappen van lichte percussie tegemoet. De tonen van de contrabas verhogen terwijl gracieuze achtergrondzang zich met Missiaen versmelt. Doorheen het bijna zes minuten durende lied wordt het ritme meermaals licht aangepast. Ze vervalt kort in een intermezzo waarbij enkele elementen wegvallen, om daarna intensiteit te vinden in nieuwe, complementaire geluidsbronnen. Een canvas dat sereen beschilderd werd, wordt nu bevlekt met gemorste, zwarte inkt waardoor het kunstwerk een onverwacht, maar wonderlijk accent krijgt. De harmonieuze, fluweelzachte stem van Bobbi Lu past feilloos in het gecreëerde ensemble – een verdienstelijke toegevoegde waarde. De twee woordkunstenaars klinken als vrijgevochten engelen die uit de duistere hemel vielen. “Atlas” neemt je bij de hand, trekt je langzaam mee en laat niet meer los terwijl je gekluisterd raakt aan de imponerende song. Ze stuurt je zonder kompas een gedroomd universum in. Dat universum hopen we op Eros verder te mogen verkennen.

Eros wordt uitgebracht op 31 mei. Op 23 juni stelt The Christian Club de ep voor met een show in Arca Theater in Gent. Het voorprogramma wordt uitbesteed aan indiepopband I’m the hug.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bobbi Lu - "Vacuum"

De toen nog piepjonge Lucy Ryan, aka Bobbi Lu, stak een decennium geleden de Noordzee over voor haar geliefde en settelde zich…
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.