Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club – “Delirium”

© CPU – Peter Verstraeten

Vorig jaar bekroonden we The Christian Club tot een van onze ‘Grote Beren van Morgen‘ en die keuze bleek gerechtvaardigd. De band gaf een fantastische set tijdens onze showcase in Bar Bricolage en schrok er ook niet voor terug om met Brutus op tournee te gaan. De wereld van de spilfiguren Luca Missiaen en Isa Opstaele lijkt eindeloos te zijn. In een interview van drie jaar geleden deelde Missiaen bijvoorbeeld mee dat hij noch christelijk, noch een club is. Desalniettemin had de single “Hell” een religieus tintje dat ons helemaal in een trance bracht. Vooraleer we vooruit lopen op de feiten, lijkt het erop dat de tweede ep Eros, die op 31 mei uitkomt, hetzelfde effect zal beogen.

Tijdens het beluisteren van de leadsingle “Delirium” zien we geen roze olifanten voorbij paraderen, maar raakt ons bewustzijn wel beneveld. Missiaens diepe en schreeuwerige stem nodigt uit tot introspectie: iets wat met Pasen in aantocht geen overbodige luxe is. Muzikaal gezien is het nummer een gestroomlijnde samenvatting van wat The Christian Club eerder heeft voortgebracht. De toevoeging van de saxofoon en de achtergrondsoundscapes geven het nummer een mysterieuze gloed. De onverwachte afloop, waarbij het einde plotseling krakend en wankel klinkt in contrast met het zuivere begin, maakt van “Delirium” een strijd tussen licht en duisternis. Welke zijde uiteindelijk triomfeert, blijft een mysterie, maar dat deze strijd zich in ieder van ons afspeelt, is een realiteit waar de Brugse band ons graag aan herinnert.

Vandaag is The Christian Club support voor Isaac Roux in Het Depot. Op woensdag 8 mei speelt de groep met Cesar Quinn in Kavka Café. De release van de ep Eros wordt gevierd op 23 juni in het Gentse Arca Theater.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.