Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows – “Calling After Me”

© CPU – Larissa Zenner

Twee jaar geleden is het inmiddels dat we voor het laatst een album van Wallows kregen. Het Amerikaanse drietal bracht in de lente van 2022 Tell Me That It’s Over uit: hun tweede langspeler waarop de heren hun mijmeringen over de overgang van jochies naar mannen hoorbaar maakten met catchy indierock. Voor het derde album, Model, hoeven we niet te rekenen op angstige tunes over groeipijnen. Nee, volgens frontman Dylan Minnette (ja, die van Netflix-hit 13 Reasons Why) is de derde Wallows-plaat de luchtigste tot nu toe. Na “Your Apartment” vorige maand krijgen we daar nu met “Calling After Me” een tweede voorsmaakje van!

Waar “Your Apartment” nog behoorlijk angstige vibes had, klinkt “Calling After Me” al wat luchtiger. De beachy gitaarriffjes liggen lekker in het gehoor, en dat refrein blijft moeiteloos in je hoofd plakken na een eerste luisterbeurt. Als we echter wat beter luisteren, is “Calling After Me” niet per se een megaluchtig liedje. Minnette zingt namelijk zijn lover toe, die niet helemaal overtuigd lijkt te zijn van hem als potentiële partner en niet de volgende stap durft te zetten. Best lastig dus, maar het aanstekelijke van de track creëert wel iets hoopvols. Dat moet goedkomen!

Op 25 mei verschijnt Model. Later dit jaar gaat Wallows op tour. Op 4 oktober staat het drietal in de AFAS Live in Amsterdam, en op 7 en 8 oktober zijn de mannen te vinden in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

261 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "Bad Dream"

Iedereen heeft wel eens een nachtmerrie. Of het er nou eentje is met allemaal moordlustige zombies die je achterna zitten, of eentje…
InstagramLiveRecensies

Wallows @ Ancienne Belgique (AB): Hysterie in de woonkamer

Wallows zal voor altijd de band blijven die zijn bekendheid deels te danken heeft aan de roem van Dylan Minnette. Zijn rol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.