Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leoniden – “Never Never”

© Robin Hinsch

2024 wordt baba, althans volgens Leoniden. Het vijftal uit het Duitse havenstadje Kiel heeft dan ook grootse plannen en doet die vandaag helemaal uit de doeken. Met Sophisticated Sad Song komt er op 23 augustus een gloednieuw album aan en dat is meteen ook het eerste album waaraan de nieuwe bassiste Marike Winkelmann actief heeft meegewerkt. En is er nog meer nieuws, want Leoniden trekt dit najaar met die nieuwe lp onder de arm op hun grootste tour tot dusver. De Duitsers koesteren ambities om ook buiten hun landgrenzen een vaste waarde te worden en in dat opzet lijken ze stilletjes aan te slagen. Hun nieuwe single “Never Never” zet die doelstelling alvast kracht bij.

Leoniden blijft op “Never Never” hun geluid trouw en toch heb je niet het gevoel dat de Duitsers in herhaling vervallen. Met de nodige bombast poten ze een aanstekelijke indierocker neer die zowel grote als kleine zalen in vuur en vlam kan zetten. Alhoewel de band soms net iets te veel in de clichés vervalt, maakt Frontman Jakob Amr dat ruimschoots goed met zijn elektriserende energie. Het refrein heeft een goede kapstok waardoor het makkelijk blijft hangen en met een coole finale eindigt het nummer op een hoogtepunt. De nieuwe van Leoniden ga je met andere woorden “Never Never” snel uit je hoofd krijgen.

Op vrijdag 29 november komt Leoniden in het kader van de Sophisticated Sad Song Tour naar de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Lime Cordiale @ Ancienne Belgique (AB Club): De band gaat nooit stuk

Als fan van Lime Cordiale moest je lange tijd geduld uitoefenen, want het duurde maar liefst twee en een half jaar na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leoniden - "Funeral"

Leoniden heeft grootse plannen voor het komende jaar. Op 20 augustus brengt de band namelijk hun derde en meest ambitieuze album Complex…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.