Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leoniden – “Funeral”

Foto: Joseph Strauch

Leoniden heeft grootse plannen voor het komende jaar. Op 20 augustus brengt de band namelijk hun derde en meest ambitieuze album Complex Happenings Reduced To a Simple Design uit, een dubbelalbum met maar liefst twintig nummers op. Het vijftal uit Kiel is vooral geliefd in hun thuisland Duitsland, maar ook elders begint het vijftal het goed te doen. Hun grootste succes scoorden ze met het aanstekelijke nummer “Kids” en het daaropvolgende album Again waarmee ze ook door Europa tourden. België lieten ze toen nog links liggen, maar hopelijk brengt de band daar met hun volgende tour eens verandering in. “Funeral” is alvast het geschikte nummer om de band te leren kennen!

Leoniden bewees al meermaals hoe ze een echte festivalhymne moeten schrijven en toch steekt “Funeral” er met kop en schouders bovenuit. Het nummer neemt meteen een vliegende start en het duurt ook niet lang voor “Funeral” voor het eerst echt ontploft tijdens het refrein. Het meeslepende refrein ontpopt zich namelijk als een echte euforiebom waar je als luisteraar gewoonweg niet genoeg van kunt krijgen. De energie en de overgave van het vijftal werkt aanstekelijk en krijgt met behulp van wat strijkers nog een extra proportie. “Funeral” raast als een sneltrein voorbij en maakt ons nu al zeer benieuwd naar Complex Happenings Reduced To a Simple Design!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leoniden - "Never Never"

2024 wordt baba, althans volgens Leoniden. Het vijftal uit het Duitse havenstadje Kiel heeft dan ook grootse plannen en doet die vandaag…
LiveRecensies

Lime Cordiale @ Ancienne Belgique (AB Club): De band gaat nooit stuk

Als fan van Lime Cordiale moest je lange tijd geduld uitoefenen, want het duurde maar liefst twee en een half jaar na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maisie Peters & James Bay - "Funeral"

De Britse singer-songwriter Maisie Peters is sinds ons interview twee jaar geleden serieus gegroeid op persoonlijk en muzikaal vlak. Op een debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.