Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mui zyu – “the rules of what an earthling can be”

© Holly Whittaker

Eva Lui heeft Hong Kong’s bloed, maar haar hart slaat al een tijdje voor de Britse hoofdstad Londen. Nadat ze aanvankelijk als lid van Dama Scout hoge ogen gooide, maakt ze nu onder haar artiestennaam mui zyu dystopische alt-pop, die zich duidelijk laat inspireren door de bruisende muziekscene uit de wereldstad aan de Theems. Nadat ze vorig jaar haar debuutalbum Rotten Bun for an Esgless Century uitbracht en daarvoor o.a. van Pitchfork en DIY Magazine prachtige albumrecensies kreeg, spitsen we onze oren des te meer voor de opvolger. Die heet nothing or something to die for en verschijnt op 24 mei.

Op haar nieuwe album verkent mui zyu op basis van de eerdere releases verder dromerige, avant-gardistische melodieën, die tegelijk ook heel vertrouwd en warm aanvoelen. Hetzelfde gevoel houden we ook over aan “the rules of what an earthling can be”, dat zich snel en onomkeerbaar in je gehoorkanalen nestelt en het verhaal van een buitenaards wezen dat zich als gids voor een sterveling ontpopt muzikaal omkadert. Het contrast tussen de bassen in de achtergrond en de keys in de voorgrond zorgen in ieder geval voor een mysterieuze ondertoon. mui zyu is namelijk een echte sfeerschepper met haar muziek en probeert dat met haar bijhorende muziekvideo enkel te versterken. Het complete plaatje klopt en doet ons enkel uitkijken naar dat nieuwe album.

mui zyu komt haar nieuw album nothing or something to die for voorstellen op het Brusselse muziekfestival Fifty Lab, dat doorgaat van 13-15 november.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor Fifty Lab 2024 met onder andere Stella Rose, Library Card en Hypnosis Therapy!

De eerste echte warme zonnestralen mogen misschien wel op ons gezicht aan het schijnen zijn, muziek is er te vinden doorheen elk…
LiveRecensies

Fifty Lab 2023 (Dag 3): Bruisend Brussel

De laatste dag van Fifty Lab was meteen ook de drukbezochtste van ze allemaal. Rond tien uur in de avond kon de…
LiveRecensies

Fifty Lab 2023 (Dag 2): (On)geslepen kristallen

Ook op de tweede dag van Fifty Lab moesten er moeilijke knopen doorgehakt worden. Het vochtige weer maakte het groundhoppen iets minder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.