Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bohemes – “Electric City”

Op Vlaamse scholen leren de kindjes dat niet Amsterdam, maar eigenlijk Den Haag de hoofdstad is van Nederland. Of was Den Haag enkel de politieke hoofdstad? Het doet er eigenlijk weinig toe. We merken wel dat er best coole bands uit de stad van Madurodam komen. The Bohemes is een kwartet met alvast twee broers: Gabriël Huisman aan de drums en Léon Huisman aan de gitaar en de microfoon. Na een aantal personeelswissels is de band nu geconcretiseerd met Kevin Smits ook aan de gitaar en Redmar Hiemstra aan de bas. In de tijd dat de dieren nog konden praten, bracht The Bohemes al wat werk uit, maar laten we ons vooral concentreren op het huidige(re) werk. Na twee boeiende singles, “Von Fisennepark” en “Would You?“, komt nu “Electric City” uit.

Wat een coole song is “Electric City” geworden! Het nummer begint met een rustige drumbeat, waarop heel even een opzwepend stukje reclame tevoorschijn wordt getoverd. Een leuke vondst, zonder twijfel! De nieuwe single doet sterk denken aan het beste werk van Oasis. De hand van de gebroeders Gallagher is duidelijk hoorbaar, en dat bedoelen we als een compliment. Dit is geen rocknummer dat in tien minuten in elkaar is geflanst. Getuige daarvan is zeker het bruggetje na een dikke twee minuten, waar alleen de gitaarnoten doorklinken met af en toe een enkele, korte slag op de drums. Léon Huisman neemt kalm de zang weer op, en het nummer komt na drie minuten weer volledig op gang. Even later verandert de single nog een keer helemaal. Gabriël Huisman drumt een sneller ritme, waardoor de song als een stuiterbal een andere richting kan inslaan. En alsof dat nog niet genoeg is, wijzigt “Electric City” nog een keer van koers. Na ruim vier minuten krijgt de luisteraar een gave gitaarsolo voorgeschoteld die blijft resoneren tot het einde van het nummer. Dit is overduidelijk een compositie waar goed over is nagedacht en die met veel kennis en kunde in elkaar is gezet.

We blijven zeker de sociale media en de website van de band doorzoeken voor toekomstige muziek en meer informatie!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bohemes - "Weekend Wasteland"

The Bohemes was een kwartet uit Nederland dat ondertussen gereduceerd is tot een trio omdat bassist Redmar Hiemstra vanaf juni zijn basgitaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bohemes - "Would You?"

De coronacrisis heeft The Bohemes blijkbaar niet erg getroffen. Integendeel: afgelopen dinsdag kondigde de Haagse indierockgroep een nieuwe knaller aan op haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Bohemes - "Von Fisennepark"

The Bohemes is een rockband uit Den Haag die hun muziek omschrijft als poëtische garagerock in een bontjas. Met een volledig nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.