Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Bohemes – “Would You?”

De coronacrisis heeft The Bohemes blijkbaar niet erg getroffen. Integendeel: afgelopen dinsdag kondigde de Haagse indierockgroep een nieuwe knaller aan op haar Instagrampagina. “Would You?” is na “Von Fisennepark” al de tweede song die ze dit jaar uitbrengen, en wat voor eentje! Hun werkijver hebben ze misschien wel te danken aan twee recente aanwervingen, gitarist Nigel de Vette en bassist Dex de Fijter. Die laatste lijkt wat gekkigheid in de groep te brengen: hij verfde zijn basgitaar zomaar eens blauw, omdat hij zich verveelde.

Doorheen “Would You?” wordt duidelijk dat zanger Léon Huisman je een liefdesverhaal wil vertellen. Hij draagt het lied op aan een persoon die hij een aantal vragen wenst te stellen. Deze vragen vormen de uiteindelijke songtekst en uiten twijfel en onwetendheid. De akkoordprogressie doen dan weer anders vermoeden; de instrumenten vormen samen een eerder vrolijk en optimistisch geheel. Een echte aanrader voor de rock-‘n-rollliefhebber.

Kortom: deze single is een topper van formaat. De Nederlanders zijn erin geslaagd om ons hetzelfde gevoel te geven dat ze bij het schrijven van het nummer hadden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

31 oktober 2020

About Author

Guillaume Vanden Abeele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief