Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “Don’t Turn The Radio”

© Devon Bristol Shaw

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt er op neer dat de band om de maand ongeveer een ouderwetse single uitbrengt met een A-kant en een B-kant. Vroeger kon de muziekliefhebber zulke singletjes kopen in de platenzaak of zelfs bij marktkramers. De singles die de band uit Brooklyn uitbrengt zijn vooral gericht op de Amerikaanse markt, maar mits een beetje geduld en minder goede klimaatvoetafdruk geraakt het vinyl ook tot in de Europese huiskamers. Het gekke is dat er dus twee nieuwe singles uitkomen: “Don’t Turn The Radio” en “This Is All For You”. Maar die B-kant kan dus nog nergens gestreamd worden. Op zich best een originele aanpak!

“Don’t Turn The Radio” is het zwaarste 45-toerenplaatje dat de band uit Brooklyn tot nu toe heeft uitgebracht. We zijn ondertussen wel wat gewoon van de groep rond Oliver Ackermann, maar nu is het wel een héél bonte song geworden. Het nieuwe nummer is een dikke twee minuten keiharde industrial geworden die we wel gewoon zijn van de band, maar hier is iets wat een melodie had kunnen zijn gewoon weggesneden. Het is allemaal heel persoonlijk uiteraard, al hebben we toch liever schijven zoals “Chasing Colors” of “Change Your God” waarin meer een tune zit dan deze betonnen muur van hetzelfde scherpe geluid. Het lijkt ons een beetje van ‘moeten’, en op een volwaardige plaat zouden we dit nummer zonder twijfel skippen.

We blijven met volle interesse uitkijken naar de volgende singles die uiteindelijk The Sevens zal worden. Op 25 april speelt de band in De Muziekgieterij in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles A Place To Bury Strangers - "You'll Be There For me" & "When You're Gone"

De band rond Oliver Ackermann weet van geen ophouden. Het nieuwe project van de band heet The Sevens en om de paar weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "This Is All For You"

We kunnen A Place To Bury Strangers niet betichten van luiheid of gemakzucht. Met de regelmaat van de klok brengt de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Can Never Be As Great As You"

A Place To Bury Strangers blijft de laatste twee maanden zonder ophouden nieuw materiaal uitbrengen. De drie vorige singles waren “Change Your…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.