Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Sparks – “Light”

De jaren 2013-2015 worden weleens omschreven als de gouden periode van de EDM/Bigroom. Met hits als “Ah Yeah So What” maakte de Australische dj en producer Will Sparks als medepioneer van het subgenre Melbourne bounce – de typische shufflemuziek – mee deel uit van die vruchtbare periode. Zo’n tiental jaar geleden was hij dus een klinkende naam in de EDM-scene, maar de laatste jaren heeft hij wat aan relevantie ingeboet. De man prijkte de laatste jaren nog wel in de DJ Mag Top 100, maar of dat nu écht een referentie is, valt ook maar te betwisten.

De Melbourne bounce heeft Will Sparks ondertussen naast zich neergelegd en de laatste jaren ontglipt er vooral techno in de commerciële variant uit zijn studio. Ook nieuwe release “Light” past in dat donkerdere rijtje aan tracks. Met in de schijnwerpers een ratelende geluidsslang die wat doet denken aan Rebūkes “Along Came Polly” beukt de Australiër er ferm op door. De bigroom techno piekt momenteel qua populariteit in de dancewereld en Sparks pikt daar graag zijn graantje in mee. Wie op zoek is naar opzwepende build-ups en rechttoe rechtaan techno met een leuke twist, is hier aan het juiste adres. Ben je meer fan van gelaagde techno uit de échte undergound, dan druk je best op ‘volgende’.

Will Sparks headlinet Luxembourg Open Air op 3 mei. Op 27 juli komt hij langs op Tomorrowland.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "How You Move"

‘She plays music and loves food’ staat er te lezen in de Instagram-bio van een vrouw met een grote, futuristische zonnebril op….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KI/KI - "5 Mins Of Acid"

De kans is reëel dat KI/KI bij de doorsnee muziekluisteraar niet meteen een belletje doet rinkelen. Naam maakte de trancetechno-dj dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.