Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc & Woebn & Jelle – “Alleen Op Een Feestje”

In het zog van Zwangere Guy is er een hoopje Brusselse rappers die het potentieel hebben om met hun muzikale aanleg zijn successen te evenaren. LeBlanc is daar een van, ook al is hij nog altijd maar een prille twintiger. Met “BOOS” schopte hij het tot een van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2023 en sindsdien bestaat er geen “TWIJFEL” meer in zijn loopbaan. Recht vooruit, met ruige en snelle bars op pompende elektronische beats is de enige weg voor Daan De Witte. Vorig jaar presenteerde hij zijn eerste ep, KIEZEN, en nu is daar een nieuwe single.

Voor “Alleen Op Een Feestje” riep de Brusselaar de hulp in van Jelle en zijn copain Woebn. Die laatste toverde een hiphop-housebeat uit zijn mouw, waarover de twee rappers hun bars gooien. Echter heeft deze track niet echt dat hiphopgevoel, maar eerder een platte popinval waarbij het gaat over een solo-avontuur op een feestje. De groffe lines laat de Brusselaar met andere woorden achterwege; ze worden vervangen door toegankelijke, soms wat ongemakkelijke teksten als ‘Je bent zo sexy sexy sexy, jij bent alles wat ik wil’, ‘Kom eens naar mijn studio, ja dan maken wij een hit’, ‘Bied mezelf nog een slokje aan, al me homies zijn al los gegaan’. Het onderwerp is zeker leuk gekozen, maar we hebben het toch iets moeilijker om de Nederlandstalige New Wave-achtige hiphopsound in onze gehoorgangen binnen te laten dan de rauwe streetbarz van LeBlanc. Een bewonderingswaardig experimentje dus, maar wij horen toch liever de harde kant van de rapper.

LeBlanc treedt de komende weken op op Schoolrock (27 april), 1 mei Festival (1 mei) en op 8 mei in Pilar Brussel met een LeBlanc invites-avond.

LeBlanc: Instagram
Woebn: Instagram
Jelle: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blxst – “Risk Taker” (feat. Offset)

Californië blijft een belangrijke artistieke voedingsbodem voor West Coast hiphop. Matthew Burdette, of kortweg Blxst, versmolt vroeg in zijn carrière met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - “Attitude” (feat. Charlie Wilson & Cash Cobain)

Hiphop, r&b, reggaeton,… De Amerikaanse artiest Don Toliver laat zijn stem op elke beat wel werken. De carrière van de half-rapper, half-zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “Shame On The Devil”

Sinds zijn eerste, officiële ep Hell Can Wait waardeert de hiphopwereld zijn muzikaal moedig karakter. In een tijdspanne van tien jaar fabriceerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.