Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V – “Take You There”

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het duo Fred V & Grafix. In 2018 zetten de twee mannen hun decenniumlange samenwerking echter stop, om verder te bouwen aan hun solocarrière. Het was sindsdien net iets stiller rond Vahrman, maar verdwijnen naar de achtergrond deed hij niet. Getekend bij Hospital Records brengt de Brit nog steeds op regelmatige basis muziek uit en de frequentie tussen die nieuwe nummers zal de komende tijd nog toenemen. Er komt met Luminous namelijk een nieuw album van de Brit uit aan het begin van de zomer, waarin hij zijn strakke drum-‘n-bassbeats zoals gewoonlijk weer zal aanvullen met een handvol instrumenten, veel melodie en zachte vocals.

Het is die samenstelling die we ook op “Take You There” herkennen. Verschillende lagen van Freds stem en subtiel gitaarspel worden geïmplementeerd in de nieuwe single en nemen ons mee naar de drop die een melodische viber lijkt te worden. De opbouw maakt een onbedoelde knipoog naar “Better With You” van Andromedik, maar bij de climax verrast een iets stompigere beat ons. Het resultaat klinkt geslaagd, mede door de afwisselende geluidjes die ook naast de drop in “Take You There” verwerkt zitten en voor een sfeervolle sound zorgen. De grenzen van het genre verleggen, zoals de producer zijn nieuwe single duidt, is wat hoog van de toren geblazen, maar smaken kunnen we hem zeker.

Fred V’s tweede soloalbum Luminous is beschikbaar vanaf 28 juni. Een week later staat de dj-producer twee keer op Rampage Open Air: op donderdag 4 juli voor een solo-optreden en op vrijdag 5 juli voor een exclusieve reünieset met Grafix.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grafix - "Body Language"

Op Tomorrowland en Rampage waren we al behoorlijk te spreken over Grafix, waardoor hij – hoewel hij al ettelijke jaren ervaring heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.