Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zornik – “The Middle”

© CPU – Bert Savels

Sommige bands behoeven weinig introductie, al lijken we soms te vergeten dat ze nog actief zijn. Op die lijst staat ook Zornik, de band rond Koen Buyse die voor een deel de sound van de Belgische jaren nul mee heeft bepaald. Na een pauze en wat kalme periodes leek er de laatste jaren lichte spanning te zijn voor nieuwe muziek, maar daar werd de tijd voor genomen. Iets minder dan een jaar geleden werd “Dancing With Yourself” het eerste nummer in zeven jaar tijd. Het bleef braaf binnen het gekende pad wandelen en kon ons weinig overtuigen. Vandaag, alweer wat tijdsprongen verder, brengt Zornik nieuwe creatie “The Middle” naar buiten.

Op brave tonen wordt het nummer rustig geopend, tot de herkenbare stem van Buyse komt aanzetten. Hetzelfde stramien wordt een lange tijd aangehouden tot de energie heel even lijkt aan te zwellen, om nadien weer in dezelfde toonaard te vervallen in het refrein. Pas op het einde brengt de bridge wat meer leven in de brouwerij, maar dat duurt net wat korter dan we hadden gehoopt. We herkennen wel typische Zornik-elementen, maar voorlopig pakt de saus niet al te best. Misschien komt het live beter tot z’n recht, als “The Middle” minder clean klinkt dan nu het geval is.

Zornik treedt volgende week op tijdens de 41 uur van Studio Brussel en trekt daarna richting het festivalseizoen, met o.a. Gladiolen en Live /s Live op de agenda.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live kondigt Sheryl Crow, Passenger en meer aan!

Live /s Live is een relatief nieuw festival in ons landschap, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en dat voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zornik - "Dancing With Yourself"

Al sinds de ‘grote terugkeer’, zo’n kleine drie jaar geleden, hint Zornik al richting nieuwe muziek. En toch bleef die telkens uit….
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 3): Vieringen van gloriejaren

Vrijdag maakten we warm kennis met het nieuwe festival Live /s Live op het strand van Zeebrugge. Onder andere The National, dEUS,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.