Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zornik – “Dancing With Yourself”

© CPU – Stijn Verbruggen

Al sinds de ‘grote terugkeer’, zo’n kleine drie jaar geleden, hint Zornik al richting nieuwe muziek. En toch bleef die telkens uit. Eerst omdat de band rond Koen Buyse zich wilde focussen op zijn twintigste verjaardag, ietsje later was er Liefde Voor Muziek. Maar toen er opnieuw een show in de Ancienne Belgique werd aangekondigd, leek het nieuwe hoofdstuk eindelijk echt in te gaan. Met hits als “Scared of Yourself“, “It’s So Unreal” en “Black Hope Shot Down” is het ergens zelfs niet eens meer noodzakelijk voor de Limburgers om met nieuw materiaal op de proppen te komen, al waren we toch ook wel benieuwd hoe Zornik anno 2023 zou klinken.

Dat mogen we nu aan den lijve ondervinden met “Dancing With Yourself”, het eerste nieuwe streepje muziek van de band sinds begin 2016. En het moet meteen gezegd dat Zornik op zijn nieuwste creatie opvallend mooi binnen de lijntjes blijft. Zo horen we slechts voorzichtige riffjes en eisen de poppy-invloeden een bepalende rol op. De refreinen klinken dankzij de synths zelfs catchy, waardoor het geheel allemaal vrij cringe aanvoelt. Het is alsof de band iets te hard zijn best wil doen om hedendaags te klinken, maar op die manier de bal nogal misslaat. Geforceerd, plat en misschien zelfs een beetje zielloos… Een hitje zal “Dancing With Yourself” misschien wel worden, maar wij raken niet echt overtuigd.

Zornik speelt op 8 juli op het Vijverfestival in Dilbeek, op 23 juli op Kneistival in Knokke-Heist en op 15 maart 2024 in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 3): Vieringen van gloriejaren

Vrijdag maakten we warm kennis met het nieuwe festival Live /s Live op het strand van Zeebrugge. Onder andere The National, dEUS,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.