Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters – “Aviator”

De Nederlandse band Paceshifters heeft de afgelopen vijftien jaar een behoorlijke livereputatie opgebouwd. Zo tourden ze met Wolfmother, maar stonden ze zelf ook op onder andere Pinkpop, Zwarte Cross en SXSW. En ook op hun albums probeerden ze hun live-energie zo goed mogelijk vast te leggen. Voor hun nieuwe album Out-and-Outer, dat in de zomer verschijnt, zal de band het roer radicaal omgooien. Zonder concessies te doen en door los te laten hoe de band het live zou spelen. De focus kwam, volgens de band, te liggen op een album om thuis naar te luisteren, de live-ervaring laten ze daarbij achterwege. Een plaat waar je elke keer weer iets nieuws op ontdekt, aldus de band zelf.

Ze geven niet alles in één keer weg, maar met “Aviator” wordt een tipje van de sluier opgelicht. De openingstrack van het nieuwe album is er eentje van het grote gebaar. De Gentse producer Pieterjan Coppejans kon zich uitleven achter de knoppen en aan hem de taak om de grens van kunst en kitsch te bewaken. Uit alles blijkt de drang naar een groots geluid met een snuifje shoegaze en een galmende zang. Het lift je op en laat je zweven en intussen kijk je toe hoe onder je vanalles verandert.

Out-and-Outer verschijnt op 13 september 2024 via Excelsior Recordings. Of dit nieuwe geluid ook live in de smaak valt, kunnen we zien en horen in het najaar, wanneer de band op clubtour gaat door Nederland. Voor alle data verwijzen we graag naar de website.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Alcest - Les Chants De L’Aurore (★★★★): Een schouwspel tussen licht en donker

Alcest probeert al sinds begin dit millennium de grenzen van het blackmetal genre af te tasten. Door het toevoegen van melodieuze ingrediënten…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.