Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loma – “How It Starts”

© Emily Cross

Emily Cross, Dan Duszynski en Jonathan Meiburg kruisten elkaars pad acht jaar geleden. Tijdens het touren met andere artiesten, ontstond het idee om met z’n drieën een nieuwe formatie te starten. Dat liet nog even op zich wachten terwijl ze elk even de tijd namen om aan individuele projecten te werken. Na een aantal maanden kwam er een reünie en trok het trio zich terug in Dripping Springs, een rustiek Texaans dorpje. Binnen de muren van Duzynski’s ranch vulden de drie muzikanten hun dagen met het schrijven van songs. Die verzamelden ze na verloop van tijd op hun zelfgetitelde debuutalbum, dat in 2018 werd vrijgegeven. Als opvolger van Don’t Shy Away uit 2020, komt de band nu met een nieuwe plaat. How Will I Live Without a Body? is te beluisteren vanaf 28 juni.

Loma kondigt de komst van haar tweede album aan met “How It Starts”. Aan het begin van de song voelt het alsof we ons in een lege ruimte bevinden die zich langzaam vult met duisternis. Vanuit de verte komt een naderend onheil opdoemen. Ingekleurd door mysterie, bouwt een pianomelodie het nummer op. De ijzingwekkende zang van Cross sluit daar heel mooi op aan, terwijl de backing vocals een echo nabootsen. De maat klinkt bijna stapsgewijs, als een marcherende bende die steeds dichterbij komt. Zo’n twee minuten lang houdt datzelfde ritme aan, waarna de intensiteit toeneemt en we ook drums horen. Het filmische effect dat zich verder ontwikkelt doet zijn werk, maar is helaas niet bijzonder genoeg om bijna vier minuten te moeten duren.

How Will I Live Without a Body? verschijnt op 28 juni.

Facebook / Instagram / X / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Loma – Don’t Shy Away (★★★★): Koortsige droommuziek

Sommige groepjes beginnen als zijproject, maar blijken zo succesvol – creatief of commercieel – dat de betrokken muzikanten beslissen er iets blijvenders…
LiveRecensies

Loma & Adam Torres @ De Kreun: Enkel het kampvuur ontbrak

Na regen komt zonneschijn zegt een oud spreekwoord, en dat was vrijdagavond ook in Kortrijk niet anders. Nu het stormachtige weer over…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #9

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.