Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Been Stellar – “Sweet”

© Naz Kawakami

Het begint snel te gaan voor Been Stellar, de vijfkoppige band uit New York. De band bracht de voorbije jaren al een aantal singles uit en mocht in het voorprogramma staan van Fontaines D.C., Interpol en The 1975. Dat bewijst toch enigszins dat er een bepaalde buzz begint te hangen rond Been Stellar. In 2024 werden met “Passing Judgement” en “All In One” al twee singles uitgebracht die de dans mogen inleiden voor het feest dat op 14 juni zal doorgaan wanneer Scream From New York, NY, de eerste lp, wordt uitgebracht.

“Sweet” is de nieuwe single en die begint met een gitaarriff en drumpartij die zo uit de koker van The Afghan Whigs hadden kunnen komen. Zanger Sam Slocum valt onmiddellijk in en dan begint er een soort klaagzang die perfect bij het genre shoegaze past. Opvallend is de heel volle drumpartij van Laila Wayans. Op vrijwel elke noot is ook een slag op de snaredrum te horen en dat maakt de nieuwe song bijna verzadigd, maar dan wel op een manier die helemaal niet stoort. “Sweet” klinkt als dertien in een dozijn, maar dat bedoelen we echt niet negatief. De band heeft duidelijk zijn invloeden en brouwt daarmee een eigen rockmengsel dat zeker dik in orde is. Het mag gerust soms allemaal wat universeler luiden en Been Stellar doet dat gewoon echt heel goed. Er wordt stevig gerockt en meer moet dat van tijd tot tijd niet zijn. Het maakt ons benieuwd naar de rest van de tracks die binnenkort worden uitgebracht.

Op 14 juni komt de eerste langspeler Scream From New York, NY uit.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Minden - "Love Is Bad"

Sommige nummers verzorgen een perfecte afkoeling op warme dagen als deze. Het is daarom dat Minden besloot om hun nieuwste werk nu uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.