Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single sasja – “7/7”

© Laurence Vander Elstraeten

Het is amper een maand geleden dat Sasja Maekelberg een eerste single onder zijn eigen naam uitbracht. Na eerder al nummers uit te brengen als Larssen, verschijnt er heel binnenkort een langspeler onder de naam sasja. Net als zijn broer Jasper Maekelberg (van Faces on TV en OYESONO en producer van Baltazar, Sylvie Kreusch…) lijkt Sasja te houden van muziek met een zwoel en aanstekelijk kantje, al is er van dat laatste niet veel te merken op de nieuwe single. Debuutsingle “Are We Lonely?” omschreven we als een intieme dansschijf en een koortsdroom, terwijl het nieuwe “7/7” iets chiller overkomt.

“7/7” laat zich niet kenmerken door een grote hoeveelheid tekst die op de luisteraar wordt afgevuurd, maar eerder door beperkte repetitieve teksten die met de muziek versmelten. ‘I need to sleep to slow down’ wordt er vele malen op een dromerige manier gezongen. Sasja heeft het over de vele slapeloze nachten die hij vult met piekeren en twijfelen over zichzelf, dus het is niet onlogisch dat er een duister en onheilspellend lawaai op het einde van het nummer te horen. “7/7” evolueert van een chill en gezellig streepje muziek naar een donderwolk gevuld met herkenbare regen.

Op 19 april verschijnt Can I Meet You Nowhere?.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle sasja - "Are We Lonely?"

Het kan zijn dat er bij het horen van de naam Sasja Maekelberg twee belletjes gaan gaan rinkelen. Ten eerste is hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.