Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle sasja – “Are We Lonely?”

© Laurence Vander Elstraeten

Het kan zijn dat er bij het horen van de naam Sasja Maekelberg twee belletjes gaan gaan rinkelen. Ten eerste is hij de broer van Jasper Maekelberg, bekend als producer van onder meer Balthazar, Warhaus en Sylvie Kreusch, en man achter Faces on TV en OYESONO. Daarnaast bracht Sasja ook al een handvol singles uit onder de naam Larssen, waarmee hij toch een goeie indruk wist na te laten op ons. Tijd voor een nieuwe, frisse start, dacht de muzikant, en daarbij hoort ook een nieuwe naam. Dit keer werd er minder lang nagedacht over een goeie artiestennaam en koos Sasja gewoonweg voor zijn voornaam, net zoals Madonna en Adele dat ook deden.

“Are We Lonely?” begint best kalm, maar ontpopt zich al gauw tot een intieme dansschijf. De beat is zeer duidelijk aanwezig, hoewel die niet meteen loeihard is. Toch voelt het niet aan alsof sasja op de rem staat, want alles past mooi afgewogen in het plaatje. De gesproken tekst en waterachtige geluiden voegen een mysterieuze laag toe aan het geheel en doen ons vooral met gespitste oren luisteren om elk detail goed in ons te kunnen opnemen. sasja geeft naar het einde toe toch een beetje meer gas zonder de touwtjes helemaal los te laten. “Are We Lonely?” voelt een beetje aan als een goeie koortsdroom en maakt ons meteen benieuwd naar wat sasja nog te bieden heeft.

Lang zullen we niet moeten wachten, want op 19 april verschijnt met Can I Meet You Nowhere? het debuutalbum van sasja.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1211 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single sasja - "7/7"

Het is amper een maand geleden dat Sasja Maekelberg een eerste single onder zijn eigen naam uitbracht. Na eerder al nummers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.