Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah – “Davey Says”

© CPU – Cédric Depraetere

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna als afrodisiacum werkt. Hoeveel verhalen zijn er intussen niet van internationale artiesten die met een simpel baantje als bartender of serveerder begonnen? Voor Hannah Merrick en Craigh Whittle was dit niet anders. De twee ontmoetten elkaar in de bar waar ze werkten, werden snel heel hecht en wilden van hun gedeelde passie werkelijkheid maken. Zo werd King Hannah zeven jaar geleden een feit. De Britten debuteerden twee jaar geleden met het album I’m Not Sorry, I Was Just Being Me, dat een onverslijtbare indruk op ons achterliet. We mogen binnenkort meer muziek van het duo verwachten; Big Swimmer, waarvan de titeltrack vorige maand uitkwam, verschijnt op 31 mei. Van die nieuwe plaat krijgen we nu ook voor het eerst “Davey Says” te horen.

Al bij het begin van het nummer horen we een overduidelijke indierocksound in de wondermooie riff, die ons meteen deed denken aan “Soft Stud” van Black Belt Eagle Scout en al even cinematisch klinkt. ‘Davey says you gotta take it slow / If you’re gonna make it out of here’, zingt het duo. In gedachten zien we onszelf al zitten op de achterbank van een Volkswagenbusje, dat langs een Amerikaanse kust rijdt om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van een plaatsje dat het noemen niet waard is. Een volle minuut houdt de song een gelijkmatig ritme aan, waarna Whittle zijn rol als gitarist aansterkt met een kort intermezzo dat alle aandacht naar de klanken van zijn snaarinstrument verlegt. Op de achtergrond blijven we wel de zachte stem van Merrick horen, die even haar momentje neemt om daarna samen te vloeien met die van haar wederhelft in het hoogtepunt dat losbreekt en zich ontdoet van de opgebouwde spanning. Opnieuw maakt King Hannah haar beloften waar, maar doet tegelijkertijd blijken dat we nog lang niet alles van haar talent hebben gezien.

Big Swimmer verschijnt op 31 mei. Er zijn nog tickets beschikbaar voor King Hannahs concert in de Amsterdamse Paradiso op 9 september. Helaas is haar show van 13 september in de AB Club uitverkocht, maar de band werd wel aangekondigd voor Leffingeleuren op 15 september. De ticketverkoop voor de dag nadien in Reflektor in Luik start op 18 april. Op 17 september zal het duo aanwezig zijn bij AFF in Hasselt, waarvoor je vanaf 19 april een ticket kan kopen.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.