Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pleasure Dome – “Your Fucking Smile”

© Joshua Wood

The Pleasure Dome uit Bristol is een band met meerdere gezichten. Op het album Equinox uit 2023 werd er vooral beenharde noiserock en punk gemaakt. De vorige single “The Duke Part II (Friends & Enemies)” klonk dan eerder alsof Damon Albarn en wijlen Syd Barrett de handen in elkaar hadden geslagen. De nieuwe worp heet “Your Fucking Smile” en neemt een u-bocht terug naar het hardere werk van het debuutalbum van de band.

“Your Fucking Smile” begint met een straffe gitaarlick en luister vooral eens naar de coole hi-hat in de intro van de nieuwe single. Na twintig seconden start een geluidsmuur waar bijvoorbeeld The Stooges lang geleden ondertussen een patent voor hadden ingediend. Weer twintig seconden later dreunen de drums de koptelefoon helemaal beurs, en vooral de zang van Bobby Spenders spreekt boekdelen. Als we de vergelijking even mogen afwerken, klinkt Spenders hier zoals Iggy Pop in de jaren zeventig. Rauw, boos en niet te bedaren of kalmeren. “Your Fucking Smile” lijkt te gaan over mensen die de hele tijd (glim)lachen en doen alsof alles rozengeur en maneschijn is maar eigenlijk verpieteren waar ze bij staan. Voor zulke mensen moet je opletten want hun gedrag onder de radar kan een vieze besmetting worden voor eventuele familie, vrienden of geliefden. De laatste halve minuut van het nummer moeten alle volumeknoppen nog eens open bij The Pleasure Dome. De song stopt abrupt en eigenlijk willen we de band een handdoek toegooien om het zweet af te deppen en vragen of alles in orde is. Als kanttekening willen we toch even melden dat er verschillende clips zijn van de song: brave, minder brave en veel minder brave. Opnieuw een coole single van de mannen uit Bristol!

De band maakt ons waarlijk nieuwsgierig wat ze op 10 mei voor het grote publiek in petto heeft wanneer Liminal Space wordt uitgebracht.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pleasure Dome - "The Duke Part II (Friends & Enemies)"

The Pleasure Dome komt met hun fantastische groepsnaam uit Bristol en volgens ons moet er daar iets in het water zitten waardoor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Pleasure Dome - Equinox (★★★½): Postpunk uit de schaduwwereld

Postpunkbands. Je kan ze tegenwoordig nog moeilijk op tien vingers tellen. Als paddenstoelen schieten ze de laatste jaren uit de grond, de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pleasure Dome - "Do You Know Better"

The Pleasure Dome bouwt vastberaden verder aan zijn paleis van plezier. De term werd voor het eerst gebruikt door Samuel Taylor Coleridge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.