Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW – “b i g f e e l i n g s”

© Dana Trippe

Je eigen creatieve vleugels uitslaan en wegvliegen van onder de stevige schaduw die je ouders werpen, het is een gegeven dat we Willow Smith al vaker op eigenzinnige wijze zagen ontplooien. Met de prettige poppunk van langspeler <COPINGMECHANISM> bewees de jonge zangeres heel wat in haar muzikale mars te hebben en met de vorig najaar verschenen single “alone” etaleerde ze haar veelzijdigheid door resoluut voor zwoele r&b te kiezen. De nieuwe zijsprong op haar muzikale pad komt er op 3 mei met haar nieuwe album empathogen, een plaat die een stuk intiemer en donkerder lijkt te gaan klinken dan haar vorige werk, als we mogen afgaan op het voorsmaakje die single “b i g f e e l i n g s” levert.

Het eerste dat onze trommelvliezen raakt zijn de klanken van de piano, die duister en beklemmend binnenkomen en een zenuwachtige sprong maken zodra de stem van WILLOW het nummer vergezelt. Het meisje dat zich aan de wereld introduceerde met een nummer over kinderlijk headbangen is duidelijk een volwassen vrouw geworden die op 23-jarige leeftijd de invloeden van soul en experimentele jazz niet schuwt. Het nummer handelt over het omgaan met bipolaire gevoelens en brengt dat ook vlot over. Het springt passend tussen gevoelens van nervositeit, zachte acceptatie en opgewektheid in de instrumentatie en hamert de boodschap binnen door de tekst te herhalen als het ware een mantra. Het is kortom in de verste verte niet het meest toegankelijke nummer dat WILLOW ooit heeft afgeleverd, maar het voelt wel als een creatieve trip die de volledige speelduur genoeg nieuwe accenten blijft toevoegen aan het verhaal dat de getalenteerde zangeres probeert te vertellen.

Dat empathogen op 3 mei een andere kant van WILLOW zal laten horen, lijkt met een nummer als ‘’b i g f e e l i n g s’’ alvast bevestigd. Met samenwerkingen met St. Vincent en Jon Batiste en complexe thematiek zoals sociale druk, en de clash tussen speelsheid en diepgang lijkt het alvast zeker een vette, muzikale kluif op te leveren.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

WILLOW - empathogen (★★★): Lichtpunten aan een donkere bron

WILLOW is ondertussen al toe aan haar zesde studioalbum. Hoewel de zangeres bekend werd onder de vleugels van haar ouders Will en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW - "alone"

Afgelopen jaar was de term ‘nepobaby’ een hot topic: kinderen van bekende mensen die het enkel kunnen maken vanwege hun ouders, en…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.