Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW – “alone”

© Dana Trippe

Afgelopen jaar was de term ‘nepobaby’ een hot topic: kinderen van bekende mensen die het enkel kunnen maken vanwege hun ouders, en niet vanwege hun talent. WILLOW heeft ondertussen wel bewezen dat ze meer is dan de dochter van Will Smith. Haar laatste bewijsstuk is <COPINGMECHANISM>, de plaat die vorig jaar verscheen. Het bevat heel wat pareltjes die ons lieten hunkeren naar meer. Nu beantwoordt ze die vraag met haar eerste nieuwe muziek sinds dat album.

Terwijl WILLOW zich met <COPINGMECHANISM> vooral richtte op poppunk, gooit ze het met “alone” over een andere boeg. We krijgen de zwoele, r&b-versie van de zangeres te horen. Ze zweeft tussen fluisteren en hijgen op een ietwat vreemd tempo, al klinkt dat niet verkeerd. Met net iets over twee minuten is de single ook wat aan de korte kant. Het is een keuze die we enerzijds jammer vinden omdat we kunnen blijven luisteren naar WILLOW, maar anderzijds ook logisch is door de variatie aan genres. Een r&b-begin, tussenstukken waarin de zangeres eerder naar soul neigt, om uiteindelijk toch weer te eindigen met een beetje poppunk. “alone” is een mooie mix van alles wat WILLOW aankan en daarmee bewijst ze nogmaals dat ze een overvloed aan talent bezit.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

WILLOW - empathogen (★★★): Lichtpunten aan een donkere bron

WILLOW is ondertussen al toe aan haar zesde studioalbum. Hoewel de zangeres bekend werd onder de vleugels van haar ouders Will en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW – “b i g f e e l i n g s”

Je eigen creatieve vleugels uitslaan en wegvliegen van onder de stevige schaduw die je ouders werpen, het is een gegeven dat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ten Tonnes - "Dancing, Alone"

De jongere broer zijn van een populaire artiest kan een vloek of zegen zijn. Gelukkig heeft Ten Tonnes een zeer toffe broer,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.