Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tinashe – “Nasty”

De ultieme ‘girlboss’? Als daar een award voor zou bestaan, dan was Tinashe ongetwijfeld één van de genomineerde kandidaten. Door haar simpelweg als zangeres te bestempelen, zouden we haar veelzijdigheid ondermijnen. Productie, mix, techniek, bewerking – ze doet het allemaal. Na vijf jaar samenwerking met RCA Records ging de creatieve duizendpoot op eigen benen voort en liet ze het label achter zich. Als zelfstandig artieste bracht ze sindsdien vier albums uit, waarvan BB/ANG3L uit 2023 het meest recente is. Eerder kondigde Tinashe al aan dat het album binnenkort een vervolg krijgt. Voor nu moeten we het nog met enkele singles doen, zoals het nagelnieuwe “Nasty”.

‘Is somebody gonna match my freak?’ zingt de Amerikaanse. ‘Unmatched’ zou je haar inderdaad wel kunnen noemen, al bedoelt ze dat hier in een andere zin. Tinashe laat zich wel vaker van haar ondeugende kant zien. Zonder schroom geeft ze toe dat ze een beetje… tja, stout is geweest. Jammer genoeg voelen we in het muzikale niet dezelfde zelfzekerheid. De artieste bleek er deze keer even wat minder zin in te hebben. Saai zouden we het niet noemen; repetitief is het onmiskenbaar wel. Naar gewoonte leunt de single tegen rnb en hiphop aan, maar daar kwam de soliste met dit nummer niet echt creatief mee uit de hoek. We horen nagenoeg constant dezelfde simpele beat; de percussie en synthesizer houden hetzelfde ritme aan. Verder valt er weinig over de track te zeggen, buiten dat de vocals dan wel weer zuiver, soepel en onberispelijk zijn.

Tinashe bewees eerder al dat ze weet hoe ze zichzelf naar een hoger niveau moet tillen. Diezelfde toewijding maakt bij haar nieuwe album BB/ANG3L Pt. 2 hopelijk zijn terugkeer.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Tinashe - BB/ANG3L (★★★): Dieper in details

Van het zingen en schrijven van muziek, tot productie, geluidstechniek, dansen en creative direction. Voor de Amerikaanse artieste Tinashe is het label…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snakehips & Tinashe - "Who's Gonna Love You Tonight"

Snakehips maakt al sinds 2012 muziek, maar vierde zijn doorbraak pas in 2015 met het wereldgekende “All My Friends” met Tinashe. Sindsdien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.