Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thursday – “Application For Release From the Dream”

Sinds hun hereniging in 2016 heeft Thursday altijd gezegd dat ze alleen nieuwe muziek zouden uitbrengen als het echt iets toevoegde aan hun oeuvre. In de tussentijd bleef Thursday actief optreden, terwijl nieuwe muziek werd overgelaten aan hun zijprojecten. Hun ritmesectie, bestaande uit Tim Payne en Tucker Rule, hield het vuur van de vroege jaren 2000 posthardcore levend met L.S. Dunes, terwijl Geoff Rickly zijn atmosferische kant verder verkende met No Devotion. Nu heeft Thursday eindelijk samen een nummer geschreven voor het eerst sinds No Devolución uit 2011 dat ze klaar acht om toe te voegen aan hun repertoire. ‘Nieuwe muziek zal alleen komen als we het echt geïnspireerd vinden en een nieuwe dimensie toevoegt aan de band’, zeiden ze in 2017, en “Application For Release From the Dream” doet absoluut dat.

De druk is altijd hoog wanneer je na meer dan een decennium weer muziek uitbrengt, vooral als je de lat zo hoog legde als Thursday deed. “Application For Release From the Dream” voelt echter als de perfecte manier om fans weer te laten wennen aan nieuw materiaal van de groep. Met het meer atmosferische No Devolución wilde Thursday afscheid nemen op een creatieve hoogtepunt dat een duidelijke evolutie markeerde van hun vroege posthardcoreklassiekers zoals War All the Time en debuutalbum Full Collapse. “Application For Release From the Dream” zet hetzelfde voorwaartse momentum verder waarmee Thursday dertien jaar geleden ophield. Het bevindt zich grotendeels in datzelfde zwevende karakter, waarbij de band verder bouwt op de evolutie en nooit probeert te kapitaliseren op de nostalgie. Maar dan is er ook een volledige screamo-brug die ons eraan herinnert dat deze band opgroeide in het punkcircuit. In deze single vangt ze beide uitersten en zet ze tegelijkertijd een stap voorwaarts in het proces. Het klinkt onmiskenbaar als Thursday, maar het is ook ondanks alles anders dan elk nummer dat ze ooit hebben geschreven.

Op 21 juni kan je Thursday aan het werk zien op Graspop, een dikke week later op 29 juni staan ze op het podium van Jera On Air.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes - "How Dare You"

De leden van L.S. Dunes hebben stuk voor stuk hun roots in het emorockwereldje. De teergevoelige zieltjes hebben dan ook niet geheel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes - "Old Wounds"

L.S. Dunes staat voor een intrigerende vermenging van muzikale invloeden. Met leden afkomstig van Thursday, Circa Survive, My Chemical Romance en Coheed…
AlbumsRecensies

L.S. Dunes - Past Lives (★★★★): De verwachtingen ruimschoots ingelost

Met een rotvaart schoot L.S. Dunes uit de startblokken. Met de straffe debuutsingle “Permanent Rebellion” maakte de wereld kennis met de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.