Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liz Lawrence – “Strut”

© Emily Marcovecchio

Over Britse singer-songwriters hebben we het dag in, dag uit. Vandaag is het opnieuw de beurt Liz Lawrence. De artieste maakte in het verleden deel uit van meerdere bands. Daarvan is electropopduo Cash+David de bekendste, waarin ze de rol van Tom Ross’ wederhelft op zich nam. Bovendien is de Britse het onderhand gewend om in één adem genoemd te worden met indierockband Bombay Bicycle Club, waarmee ze al enkele jaren op tour heeft versleten. Terwijl werkte ze ook aan een eclectisch soloproject. Sinds 2019 is dat al wat nu de klok slaat. Op debuutalbum Bedroom Hero koppelde ze folk aan lofipop (2011), wat ze op The Avalance (2021) verving door manische synthpop. Met haar nieuwe plaat Peanuts, dat op 7 juli zal worden vrijgegeven, lijkt ze nu een stapje terug te nemen met een koeler dan koele rock sound.

Met “Strut”, opvolger van “Big Machine”, brengt de zangeres een ode aan de Britse pubs. Darts, pool, gokmachines en een goede ‘pint’ – we zien het allemaal in de bijhorende videoclip passeren. In de basale, frugale songtekst heeft Lawrence het over hoe we onze broze ego’s in stand trachten te houden door ons te proberen bewijzen in tijdverdrijf dat, in wezen, betekenisloos is maar ons goed doet voelen. ‘I’m out looking to feed my hungry ego / And I don’t see it as wrong as long as you don’t’. Evenwel wijst ze ons op het belang van uit ons kot komen en de interactie met anderen aangaan. Dat doet ze op een nuchtere, laid-back manier. We horen een simpel baslijntje dat de basis vormt voor het hele nummer, dat later aangevuld wordt met een even eenvoudige riff en synthesizer-beat. ‘Cool’ is klaarblijkelijk het kernwoord in deze compositie.

Op 12 oktober verwelkomt Continental Liz Lawrence in Brussel. De zangeres trekt daarna naar het Noorden en staat op 18 oktober in Tivoli in Utrecht. De dag nadien speelt ze op het Rotterdamse festival Left Of The Dial.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…
AlbumsRecensies

Liz Lawrence - The Avalanche (★★★): Gesleuteld aan een nieuwe sound

Liz Lawrence is bij het grote publiek bekend als onderdeel van de Britse indiegroep Bombay Bicycle Club. Hiermee tourde ze het afgelopen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liz Lawrence - "Down For Fun"

Nog geen maand na de komst van Liz Lawrences vorige single “Where the Bodies are Buried” is ze al weer terug met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.