Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joanne Shaw Taylor – “Devil In Me”

© CPU – Peter Verstraeten

Vorige maand bracht Joanne Shaw Taylor nog een zeer fraaie Van Morrison-cover uit in de vorm van “Someone Like You“, dat geproducet werd door bluesrockgrootheid Kevin Shirley. Ze werkte voor het laatst met hem samen voor haar in 2016 verschenen album Wild, waarna ze voor andere albums met Al Sutton en vooral het duo Joe Bonamassa en Josh Smith werkte. Dat zijn zeker de minsten niet, maar haar terugkeer naar Shirley mag wel gevierd worden, want ook haar gloednieuwe single is er eentje om van te smullen.

“Devil In Me” opent met een opzwepende bluesrockgitaarriff, waarna de rauwe en haast hese stem van Taylor erbij komt. Het tempo ligt voortdurend hoog en dat past uitstekend bij de intensiviteit waarmee het refrein telkens wordt ingezet. Met enkele snedige riffs en een vrouwenkoor dat de zang met Taylor afwisselt krijgen we een heel broeierig geheel, dat nog wat indrukwekkender wordt door twee ferme gitaarsolo’s van Taylor. “Devil In Me” is door het hoge tempo, de scheurende gitaren en de kenmerkende stem van Taylor een meer dan sterke single.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joanne Shaw Taylor - "A Good Goodbye"

Nog maar zestien jaar oud was Joanne Shaw Taylor toen ze als gitariste ontdekt werd door Dave Stewart van The Eurythmics, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.