Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS – “Cyanide”

YOBS, een viertal uit Liverpool, bracht in 2023 de singles “Fortune Teller” en “Cemetery Man” uit. De beide nummers besluiten op een stopwatch ver onder de twee minuten. Waarom? Punkrock uiteraard! In 2024 bracht het kwartet nog de song “Wasted” uit, en dat nummer klokte af boven de drie minuten. Het bleef wel zwaar punkrocken bij YOBS. Nu komt daar “Cyanide” bij, en ook dit nummer mag op de chronometer stopgezet worden onder de twee minuten. Waarom? Zie hierboven!

YOBS is een bende hooligans, althans dat is wat een ‘yob’ betekent aan de andere kant van het Kanaal. Deze YOBS is een band die verschroeiend hard en luid muziek in elkaar timmert. We vragen ons bij deze groep zelfs af of het niet al te overdreven wordt. En dat is een compliment, want YOBS is er eentje die geen compromissen sluit. Het moet zwaar doorgedreven rumoerig en tumultueus zijn, en daar slaagt de formatie uit Engeland gewoon héél, héél goed in. Cyanide is een vergif dat wordt ingenomen door militairen die zelfmoord verkiezen boven gevangenschap bij de vijand. Hermann Goering wist er alles van. “Cyanide” is als song eerder een bitter glas vocht dat moet worden opgezopen, en waarbij we kokhalzen van afgrijzen. En zo moet het zijn! YOBS maakt punkrock die heerlijk bitter door het strot glijdt. Duimen omhoog voor de Merseyside Scousers!

Op 3 mei staat YOBS in de Fuzz Club in Eindhoven.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS - "Head The Ball"

In 2024 bracht YOBS al twee uitstekende punksingles uit. “Wasted” en “Cyanide” waren mokerslagen op het aangezicht, en dat is waar het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YOBS - "Wasted"

Vorig jaar borrelde er al iets bij YOBS uit Liverpool. Het viertal verscheen toen ten tonele met een dubbel debuutsingle “Fortune Teller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.