Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan – “Gates to Biskolom”

© CPU – Jan Van Hecke

Veel artiesten verwerven bekendheid door hun unieke, aanstekelijke of minstens opmerkelijke aaneenrijging van nummers, maar bij drummer Lander en toetsenist Adriaan ging het net iets anders. Velen kennen hen van andere projecten als STUFF., Beraadgeslagen, J. Bernardt of van hun opzwepende live elektronicashows in boilerroomsetting, waar ze al freestylend beats en instrumentatie vermengen tot een dansbare mix. Hoewel het daar soms pure improvisatie lijkt, gaat het wel degelijk om volledige nummers waarvan er nu en dan eens eentje uitkomt. Onlangs nog “Saurus” en vandaag is het opnieuw prijs. Afgezien van de composities die ze maakten voor de modeshow van Dries Van Noten een opmerkelijke stroomversnelling, die binnenkort resulteert in een nieuwe ep.

“Gates of Biskolom” wordt de nieuwe gedoopt en de eerste vraag die wij ons stelden: ‘Wat is Biskolom?’ Het is de fictieve club van Lander & Adriaan, waarnaar de poorten effectief worden opengezet bij het drukken op de playknop. De vertegenwoordiging van genres valt nauwelijks op één hand te tellen, al zouden we ook kunnen stellen dat het tweetal zowat zijn eigen genre ontwikkeld heeft. Zowel future bassachtige synths, een schattige nineties ringtonevocal als een basic jungleritme waaien onze gehoorkanalen binnen, maar ook een frisse drum-‘n-bassachtige drop is ons deel. Alsof dat allemaal nog niet volstaat, gaan ze in de tweede helft over de schreef met doffe hardcorekicks. Kortom: een rollercoaster van vijf minuten aan geluiden die apart op niet veel slaan, maar door de heren toch weer zo in elkaar gezet worden dat het eindproduct nice klinkt.

Millennial Breeze komt uit op 26 april. Het duo staat op 19 april op Little Waves in Genk, op 3 mei in Fuse in Brussel, op 16 mei in Doornroosje in Nijmegen, op 17 mei in Paradiso in Amsterdam, op 18 mei in Simplon in Groningen, op 14 juli op North Sea Jazz in Rotterdam, op 3 augustus op WECANDANCE en op 17 augustus op Lowlands in Biddinghuizen.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan - "Saurus"

Lander & Adriaan weten hoe ze een zaal tot een kookpunt moeten brengen. De uitvinders van de ‘post nudism rave’ hebben de…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 2): Al dansend de zomer in

Onder een stralend blauwe hemel werd de tweede dag van Couleur Café aangevat met de nodige namen die van ver of iets…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.