Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan – “Saurus”

© CPU – Jan Van Hecke

Lander & Adriaan weten hoe ze een zaal tot een kookpunt moeten brengen. De uitvinders van de ‘post nudism rave’ hebben de afgelopen jaren menig festivalweide in extase kunnen brengen met hun gekke live elektronica en doen het ook ver buiten de Belgische landgrenzen uitstekend. De keuze om midden in het publiek te spelen zorgt voor een snelle connectie en vooral een dikke sfeer die hun opzwepende sets tot een zweterige bedoening maken. In 2022 vertaalden ze de energie van die liveshows al eens op een album, maar Lander & Adriaan hebben de laatste tijd nog wat meer bekokstooft in de studio. De nieuwe ep Millennial Breeze komt eind april uit en daar krijgen we met “Saurus” nu al een levendige voorbode uit te horen.

“Saurus” is een flinke verzameling van samples van stemmen, vloeiende synths en breakbeatdrums die eigenlijk alles omarmt waar het duo voor staat. De organische toets van hun liveshows voelen we terugkomen, evenals de spontaniteit die voor een paar onverwachte wendingen weet te zorgen. In de vijf minuten gebeurt er tamelijk veel en toch blijft het goed te behappen, omdat Lander & Adriaan met “Saurus” erin geslaagd zijn het tamelijk toegankelijk te houden. Ook elementen uit de jazz- en UK garagescene vinden hun weg in het nummer en zorgen voor een kinetisch spanningsveld dat lekker dansbaar blijft. Saai zal het bij Lander & Adriaan zo snel niet worden!

De nieuwe ep Millennial Breeze verschijnt op 26 april. De komende maanden kan je Lander & Adriaan aan het werk zien op Little Waves in Genk op vrijdag 19 april en voor een exclusief concert in de Brusselse nachtclub Fuse op vrijdag 3 mei.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan - "Gates to Biskolom"

Veel artiesten verwerven bekendheid door hun unieke, aanstekelijke of minstens opmerkelijke aaneenrijging van nummers, maar bij drummer Lander en toetsenist Adriaan ging…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 2): Al dansend de zomer in

Onder een stralend blauwe hemel werd de tweede dag van Couleur Café aangevat met de nodige namen die van ver of iets…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.