Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single claire rousay – “lover’s spit plays in the background”

© Zoe Donahoe

Volgende week vrijdag verschijnt sentiment, de nieuwe plaat van claire rousay. De Canadees-Amerikaanse artiest maakte ons al eerder warm voor dat album met singles als “head“, een nummer dat ons positief verraste door de hevige bewerking, want de zangeres staat erom gekend ruwe geluiden in haar muziek te verwerken, zelfs vage opnames van de buitenlucht en natuur. Met “sentiment” houdt rousay zich nog een beetje vast aan haar gewoontes, zo blijkt uit nieuwste uitgave “lover’s spit plays in the background”.

De nieuwe single is een combinatie van oud en nieuw. “lover’s spit plays in the background” opent met zeegeluiden waar een beetje ruis op zit in combinatie met rustgevende snaarinstrumenten. Van zodra rousay aan het woord komt, valt weer dat robotachtige op. Op die manier gaat het nummer verder in het genre van “head”, al wil ze er iets anders mee zeggen. De zangeres had ooit in haar carrière een zwak moment en liet haar ego in de weg staan van vriendschap. Aan die persoon zegt ze met dit nummer sorry, want zo wil rousay niet zijn. Instrumentaal brengt ze die spijt niet echt over, want onder meer door de zeegeluiden zorgt “lover’s spit plays in the background” voor een soort rust waar haar zwaar bewerkte stem aan bijdraagt. Deze verdrinkt een beetje in de andere instrumenten, waardoor het als een logisch geheel aanvoelt. Deze nieuwste uitgave voelt als een logische verstrengeling van oud en nieuw, waardoor het ons nog meer warm maakt voor sentiment.

sentiment verschijnt op 19 april. claire rousay gaat volgende maand op tour en passeert ook bij ons. Op 23 mei kan je haar aan het werk zien in de Dokzaal te Amsterdam. Enkele dagen later, op 26 mei, komt ze ook langs in de Botanique te Brussel.

Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single claire rousay - "head"

Vorig jaar tekende claire rousay bij Thrill Jockey en dit jaar brengt ze bij dat nieuwe label een plaat uit. Sentiment is…
LiveRecensies

VIDEODROOM 2023: Claire Rousay x 'The Bloody Lady' @ MIRY Concertzaal: Een meditatief sprookje

Voor de derde dag op rij dompelden we ons onder in een tak van muziek die op deze site niet al te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helena Deland & claire rousay - "Deceiver"

Het is de eerste keer dat Helena Deland en claire rousay samenwerken, maar dat is op zich niet zeer verbazend. De muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.