Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutalismus 3000 – “9mm”

© CPU – Sam De Boeck

Hoe vettiger, hoe prettiger. Het zou zomaar eens het motto kunnen zijn waarmee het Berlijnse Brutalismus 3000 al een paar jaar van club naar ravekelder raast. Dat het duo daarbij ook nog eens aan een ongeziene snelheid aan populariteit wint, komt enkel en alleen maar doordat het naast die knallende mix van gabber en techno, ook nog eens een retestrakke livereputatie wist op te bouwen. Eerder dit jaar testten Victoria Vassiliki Daldas en Theo Zeitner bijvoorbeeld nog de fundering van de Ancienne Belgique, komende zomer staat het grote Pukkelpop op de planning. Met deze nieuwe “9mm” mag de Dance Hall zich alvast opmaken voor stevige taferelen.

Dat het er een beetje commercieel toegankelijker aan toe gaat op die nieuwste creatie kan je eigenlijk alleen maar zien als een logisch gevolg van die populariteitstoename, al zou het ons nog altijd bijzonder straf lijken mocht je “9mm” op de radio horen passeren. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met zowel een strakke gabberbeat als een met haken en ogen aan elkaar gehangen schreeuwsample van Daldas. Het is vooral dat laatste dat van “9mm” een soort indrukwekkende chaos maakt die als een slijpschijf doorheen je trommelvliezen schuurt; hetzij op een manier die positief intens aanvoelt. Tegen het einde krijgen we nog een ruwer, ietwat punky drum-‘n-bass intermezzo, waarna alles nog eens tegen windsnelheid tien van tafel wordt geveegd. Brutalismus 3000 is klaar voor wereldverovering.

Op zaterdag 17 augustus zal Brutalismus 3000 de Dance Hall op Pukkelpop op stelten zetten.

Instagram / Website / SoundCloud

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Brutalismus 3000 @ Ancienne Belgique (AB): Duik in een Berlijnse ravebunker

De voorbije jaren lijkt het begrip ’techno’ wel een heel ruime betekenis te hebben gekregen. Waar voor de pandemie nog werd gezworen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutalismus 3000 - "Europaträume"

Het gaat letterlijk en figuurlijk harder dan hard voor het Berlijnse duo Brutalismus 3000. Een kleine twee jaar geleden waren de Duitsers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.