Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chappell Roan – “Good Luck, Babe!”

© Ryan Clemens

Het zijn interessante tijden voor Kayleigh Rose Amstutz, beter bekend als Chappell Roan. De Amerikaanse artieste kreeg reeds als tiener een platencontract aangeboden in 2017, maar bleef vervolgens lange tijd onder de radar. Na een switch in platenlabel en muziekstijl bracht ze in september eindelijk haar debuutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess uit. Dit album kon alvast rekenen op uitstekende recensies van muziekcritici. Mede dankzij haar optredens in het voorprogramma van Olivia Rodrigo en het TikTok-succes van het nummer “Casual“, begint ook het bredere publiek steeds meer overstag te gaan. Aangezien je het ijzer moet smeden als het heet is, laat ze vandaag met “Good Luck, Babe!” alweer een nieuw nummer op ons los. Deze single is naar eigen zeggen het eerste deel van een nieuw hoofdstuk.

Roan’s identiteit als queer vrouw speelt een belangrijke rol in haar oeuvre, en dat is ook het geval op “Good Luck, Babe!”. Het nummer verhaalt over een geheime relatie met een vrouw, die stukliep omdat de vrouw in kwestie er niet klaar voor was om haar gevoelens, en bijgevolg haar geaardheid, onder ogen te zien. Met een zweem van sarcasme wenst Roan haar veel succes met het verder onderdrukken van haar gevoelens. Hoewel Roan op haar nummers vaak erg expliciet en extravagant uit de hoek komt, houdt ze het hier iets meer ingetogen. Toch draagt het nummer onmiskenbaar het Chappell Roan-DNA: het is een sterk en catchy popnummer met een speels randje, precies zoals we van haar gewend zijn. Bij momenten doet het nummer denken aan MARINA, zonder daarmee aan originaliteit in te boeten. Een erg fijne single, die ons benieuwd maakt naar de rest van dit nieuwe hoofdstuk.

Chappell Roan heeft voorlopig geen optredens in België gepland, maar liefhebbers kunnen haar op 4 september zien optreden in de Melkweg in Amsterdam.

FacebookInstagramTwitter (X)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 31 juli - 6 augustus

De eerste week van augustus ligt al weer achter ons en dat betekent alweer een overzicht met toffe videoclips. Ook deze week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.