Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou – “1+1=11”

Is de zomer al in het land? Nog niet helemaal, maar Peggy Gou brengt wel het zonnetje door je speakers. Dat de Zuid-Koreaanse producer weet hoe je een hit moet scoren, bleek afgelopen zomer met “(It Goes Like) Nanana“. Terwijl het deuntje nog steeds rondspookt door ons gehoorkanaal, is Peggy Gou gewoon verder haar productieve zelve geweest. Haar Lenny Kravitz-samenwerking “I Belove In Love Again” was hoe dan ook geen hoogvlieger en viel binnen haar discografie een beetje uit de toon. Dan is haar nieuwe “1+1=11” van een heel ander kaliber; eentje die je instant goesting geeft om met je voeten in het zand en een cocktail in de hand de warme zomeravond in te duiken.

Wiskundig gezien zal “1+1=11” zelfs mensen met dyscalculie tegen de borst stoten, maar gelukkig is de formule van het nummer wel gewoon helemaal correct. In zekere zin pikt ze de draad van haar eerdere zomerhit weer op en toch verkent ze ook weer nieuwe horizonten. Een zanglijn heeft Peggy Gou deze keer niet nodig, want de instrumental spreekt zo voor zich. De synthlijn geeft het nummer een dromerige touch, al zit er ook een zekere scherpte in verweven waardoor je aandachtig blijft luisteren. Beter dan luisteren is natuurlijk je dansbenen bovenhalen en dat gebeurt quasi automatisch na een luttele luisterbeurt. Peggy Gou zorgt eigenhandig voor een stevige stoot vitamine D en lonkt nu al naar zowat ieders zomerplaylistje met “1+1=11”.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peggy Gou - I Hear You (★★★½): Tussen de sterren

‘Na-na-na-na-na / Na-na-na-na-na’; de kans dat je het zinnetje meteen meezong in je hoofd op de tonen van “(It Goes Like) Nanana”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "Lobster Telephone"

Ondanks dat Peggy Gou al enige tijd bezig is, is haar populariteit pas recentelijk helemaal ontploft. In de nasleep van hitjes als…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.